anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego allegro uznaje za nieterminowe wysyłki te, które wynikają z błędow DPD UPS

super__audio
#7 Wielbiciel#

UPS uparcie nie odbiera przesyłek w granicznych godzinach. Acces Point Kraków - godzina graniczna 14. Dostarczona 12.30 nie odebrana, dostarczona następna 12.40 nie odebrana. Jako  sprzedający mam to zaliczone, jako nieterminowa wysylka. UPS w obu przypadkach przyznaje, ze to ich wina. Ja musze dwukrotnie upominać się o wykluczenie z nieterminowych 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ plac Dominikański 3, 50-159 Wrocław, AL043DW1

Sprawa już była poruszana w innym wątku

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-delivery/allegro-one-klapa-na-ca%C5%82ej-linii/m-p/950912#...

mam też zgłoszenie nr 48849193, tyle że od piątku nic się nie zmieniło. Żadna z przesyłek nadanych od 16.01. nie została wyjęta (w tym wczoraj 6 sztuk ok. 11-tej rano).

Zamiast zając się pracą, muszę odpowiadać w dyskusjach albo na maile wkurzonych klientów. Wyłączcie do dziadostwo ze Smarta!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@TomBanknoter tak jak poinformował Cię już doradca w wiadomości 48849193 dziś rano, po raz kolejny interweniujemy w oddziale odpowiedzialnym za ten automat. Przepraszam Cię za zaistniałą sytuację, ale to jedyne co możemy w tej sytuacji zrobić. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ Dziękuję za odpowiedź. Ja rozumiem, że Ty czy @la_nika nie możecie zrobić wiele więcej.

Ale jeżeli obsługa takiej ilości przesyłek przekracza możliwości Allegro One, to niech Allegro przestanie nam to wciskać na siłę. Każdy sam zdecyduje, czy chce tę formę wysyłki udostępniać

oznacz moderatorów

super__audio
#7 Wielbiciel#

Kurier DPD nie odebrał zamówionej przesyłki, nie odebrał jej także drugiego dia. Allegro wyjaśnialo sprawę z przewoźnikoem - ten przyznał, ze nie odebral przesyłki w terminie oraz wygenerował nowe zlecenie podjazdu. Ponioslem z tego tytulu następjące konsekwencje - wykluczenie z terminowej wysylki oraz naliczenie dodatkowej  opłaty w wys 18,25. Stało sie tak mimo deklaracji zgłoszonej na czacie oraz DWOCH korespondencji mailowych. 

oznacz moderatorów