anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moje wystawione produkty połączyły się z produktami innych sprzedawców?

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

Po ostatnich zmianach allegro, moje wystawione produkty połączyły się z innymi produktami sprzedających. Wystawiam głównie buty, do tej pory było wszystko dobrze, w jednym modelu buty były połączone ze wszystkimi rozmiarami. Po ostatnich zmianach rozmiary się rozłączyły, niektóre łączą się z ofertami innych sprzedawców.

próbuję to poprawić ale niestety bez efektu, 

proszę o pomoc jak przywrócić stan poprzedni

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@bhpTORRO Przywrócenie poprzedniego stanu raczej nie będzie możliwe. Obecnie funkcjonują warianty produktowe i najprawdopodobniej stąd zgłoszony przez Ciebie problem. Nie jest to jednak błąd. Tutaj znajdziesz informacje na temat tej funkcji.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jak nie jest jak jest. Kupuję buty i np znajdę jedną parę pasującą i chcę dokupić drugie od tego samego sprzedawcy to to będzie przeszkadzać. Nie zawsze rozmiar rozmiarowi równy, zdarzało mi się brać jednej firmy 39, a drugiej 40 dla jednej osoby w 1 zakupie. Teraz co??? Zacznę szukać butów żeby dołożyć je do jednej wysyłki, a Wy mi co rozmiar to od innego sprzedającego będziecie pokazywać??? A jak ludzie kupują takie same tylko w innych rozmiarach dla 2ki czy 3ki dzieci? Toteż każde od innego sprzedającego im wyświetlicie? Proszę to naprawić najlepiej przed początkiem roku szkolnego, bo jak nie to tak samo jak w zeszłym roku z artykułami szkolnymi nie naprawionymi mimo zgłaszania przeniosę do sklepu stacjonarnego i pewnie nie tylko ja....

oznacz moderatorów

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

To nie jest rozwiązanie mojego problemu. Mam wystawione WSZYSTKIE warianty (rozmiary) danego modelu a i tak część rozmiarów Allegro pokazuje od innych sprzedawców. A nasze się ze sobą rozłączyły. Zakładam że taki sam bajzel mają sprzedający z którymi łączą się nasze warianty. Dla przykładu. Mam wystawione w jednym modelu buta, 9 wariantów (rozmiarów) Tylko cztery są moje a pozostałe od trzech innych sprzedawców. Przestałem promować bo nakręcam sprzedaż innym a ja za to płacę. Jak tak to pozostanie trzeba będzie przejść na inne platformy sprzedażowy. Nadmienię że sprzedaż w ostatnich tygodniach spadła mi o 60 procent.

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

to trochę taki komunizm w allegrowym wydaniu. Wszystko jest wspólne, nie ma własności prywatnej, nie ma ochrony praw niematerialnych, każdy korzysta z dóbr innych osób, promowanie działa na korzyść konkurecji itd itp.

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bhpTORRO wskaż proszę ofertę, która jest połączona w wielowariant oraz podaj oferty, które również powinny być połączone z tym wariantem. Skieruję Twoje zgłoszenie do weryfikacji. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

LEKKIE Buty Robocze półbuty Procera GRAF S1 (GRAF S1) • Cena, Opinie • Buty robocze 13514141542 • Al...

na tej aukcji rozmiar 38 nie jest połączony z resztą moich rozmiarów ale z ofertami innych sprzedających

LEKKIE Buty Robocze półbuty Procera GRAF S1 (GRAF S1) • Cena, Opinie • Buty robocze 13514185813 • Al...

na tej połączyły się moje oferty z innymi sprzedającymi

oznacz moderatorów

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

Buty Robocze SANDAŁY POLSKIE SKÓRA NATURAL PPO52N (52N-46) • Cena, Opinie • Buty robocze 12308822186...

na tej ofercie mam wszystkie rozmiary a wchodzą z mojej oferty na każdy rozmiar wyświetla się oferta kogoś innego

oznacz moderatorów

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

Buty robocze trzewiki do pracy S3 JUMPER DeltaPlus (JUMPER3S3) • Cena, Opinie • Buty robocze 1196874...

moja oferta butów połączyła się z innymi ofertami, innych sprzedawców

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bhpTORRO prosiłabym Cię o dokładne wskazanie informacji. Znacznie przyśpieszy to weryfikację problemu.
Potrzebuję ofert, które powinny być ze sobą połączone, a wskazałeś tylko po jednej ofercie z każdego modelu. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

bhpTORRO
#8 Zapaleniec#

musiałbym zamieścić wszystkie moje oferty, bo z każdą było coś nie tak, 

nie wiem czy Wasza interwencja coś zadziałała ale na chwilę obecną moje oferty rozłączyły się z innymi sprzedającymi, co prawda nie są połączone wszystkie rozmiary ze sobą ale próbuję to poprawiać.

Dziękuję za pomoc, 

jak sytuacja będzie się ponawiać skontaktuję się 

pozdrawiam

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@bhpTORRO   To jest nowa, od kilku lat wprowadzana nowa tradycja Allegro, nazywa się to Katalog.

Nie będę tłumaczył zasad tego rozwiązania, ale dla klientów i sprzedawców jest wątpliwy wynalazek, raczej wielki kłopot i  przepis na reklamacje, sposób na wpadnięcie w problemy.

Ale dla  serwisu to idealne rozwiązanie bo łączy wyroby  firmowych producentów z tandetnym badziewiem, więc tworzy się bałagan ot taki jak we wszystkich outletach, ciucholandach.

Podobno to pomaga w sprzedazy, zwiększa  obroty i zyski serwisu,  więc jest to bardzo słuszne rozwiązanie.

oznacz moderatorów