Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po ostatnich zmianach allegro, moje wystawione produkty połączyły się z innymi produktami sprzedających. Wystawiam głównie buty, do tej pory było wszystko dobrze, w jednym modelu buty były połączone ze wszystkimi rozmiarami. Po ostatnich zmianach rozmiary się rozłączyły, niektóre łączą się z ofertami innych sprzedawców.
próbuję to poprawić ale niestety bez efektu,
proszę o pomoc jak przywrócić stan poprzedni
@bhpTORRO Przywrócenie poprzedniego stanu raczej nie będzie możliwe. Obecnie funkcjonują warianty produktowe i najprawdopodobniej stąd zgłoszony przez Ciebie problem. Nie jest to jednak błąd. Tutaj znajdziesz informacje na temat tej funkcji.
Jak nie jest jak jest. Kupuję buty i np znajdę jedną parę pasującą i chcę dokupić drugie od tego samego sprzedawcy to to będzie przeszkadzać. Nie zawsze rozmiar rozmiarowi równy, zdarzało mi się brać jednej firmy 39, a drugiej 40 dla jednej osoby w 1 zakupie. Teraz co??? Zacznę szukać butów żeby dołożyć je do jednej wysyłki, a Wy mi co rozmiar to od innego sprzedającego będziecie pokazywać??? A jak ludzie kupują takie same tylko w innych rozmiarach dla 2ki czy 3ki dzieci? Toteż każde od innego sprzedającego im wyświetlicie? Proszę to naprawić najlepiej przed początkiem roku szkolnego, bo jak nie to tak samo jak w zeszłym roku z artykułami szkolnymi nie naprawionymi mimo zgłaszania przeniosę do sklepu stacjonarnego i pewnie nie tylko ja....
To nie jest rozwiązanie mojego problemu. Mam wystawione WSZYSTKIE warianty (rozmiary) danego modelu a i tak część rozmiarów Allegro pokazuje od innych sprzedawców. A nasze się ze sobą rozłączyły. Zakładam że taki sam bajzel mają sprzedający z którymi łączą się nasze warianty. Dla przykładu. Mam wystawione w jednym modelu buta, 9 wariantów (rozmiarów) Tylko cztery są moje a pozostałe od trzech innych sprzedawców. Przestałem promować bo nakręcam sprzedaż innym a ja za to płacę. Jak tak to pozostanie trzeba będzie przejść na inne platformy sprzedażowy. Nadmienię że sprzedaż w ostatnich tygodniach spadła mi o 60 procent.
to trochę taki komunizm w allegrowym wydaniu. Wszystko jest wspólne, nie ma własności prywatnej, nie ma ochrony praw niematerialnych, każdy korzysta z dóbr innych osób, promowanie działa na korzyść konkurecji itd itp.
@bhpTORRO wskaż proszę ofertę, która jest połączona w wielowariant oraz podaj oferty, które również powinny być połączone z tym wariantem. Skieruję Twoje zgłoszenie do weryfikacji.
na tej aukcji rozmiar 38 nie jest połączony z resztą moich rozmiarów ale z ofertami innych sprzedających
na tej połączyły się moje oferty z innymi sprzedającymi
na tej ofercie mam wszystkie rozmiary a wchodzą z mojej oferty na każdy rozmiar wyświetla się oferta kogoś innego
moja oferta butów połączyła się z innymi ofertami, innych sprzedawców
@bhpTORRO prosiłabym Cię o dokładne wskazanie informacji. Znacznie przyśpieszy to weryfikację problemu.
Potrzebuję ofert, które powinny być ze sobą połączone, a wskazałeś tylko po jednej ofercie z każdego modelu.
musiałbym zamieścić wszystkie moje oferty, bo z każdą było coś nie tak,
nie wiem czy Wasza interwencja coś zadziałała ale na chwilę obecną moje oferty rozłączyły się z innymi sprzedającymi, co prawda nie są połączone wszystkie rozmiary ze sobą ale próbuję to poprawiać.
Dziękuję za pomoc,
jak sytuacja będzie się ponawiać skontaktuję się
pozdrawiam
@bhpTORRO To jest nowa, od kilku lat wprowadzana nowa tradycja Allegro, nazywa się to Katalog.
Nie będę tłumaczył zasad tego rozwiązania, ale dla klientów i sprzedawców jest wątpliwy wynalazek, raczej wielki kłopot i przepis na reklamacje, sposób na wpadnięcie w problemy.
Ale dla serwisu to idealne rozwiązanie bo łączy wyroby firmowych producentów z tandetnym badziewiem, więc tworzy się bałagan ot taki jak we wszystkich outletach, ciucholandach.
Podobno to pomaga w sprzedazy, zwiększa obroty i zyski serwisu, więc jest to bardzo słuszne rozwiązanie.