anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego muszę zgłaszać sprawę na policję, gdy ubiegam się o rekompensatę Allegro Protect?

sklepdzienisz
#7 Wielbiciel

Witam . Wczoraj składałem wniosek do ochrony kupujących, niby sprawa prostą, oczywiście muszę lecieć na policję bo sprawdź budzi wątpliwości  .

Pan się pomylił i wysłał zła kartę graficzną , pieniądze już wydał i nie ma jak zwróci za kartę , sprawa prosta ale oczywiście nie dla allegro .

Znów muszę tracić czas .

Z drugiej strony jak klient coś u mnie kupi , uszkodzi mechanicznie to bez problemu mu wypłacanie , nawet jak przedstawię widea z pakowania przesyłki .

Dlaczego jestem gorzej traktowany , czy to jest sprawiedliwe podejście ?

Rozumiem że więcej wniosków składam do Allegro procteck , i już pewnie jestem na "czerwono", bardzo dużo kupuje . Ale już mam dość że muszę za każdym razem lecieć na policję , nawet jak przesyłki nie otrzymam , i nawet w tej sprawie jak Pan pisze że się pomylił a pieniędzy nie zwróci bo wydał ...

Mam nadzieję że jakiś moderator z głową się przyjrzy tej sprawie i nie będę musiał tracić czasu .  

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sklepdzienisz sprawa jest prosta , sam napisałeś ,że pewnie jesteś na czerwonej liście , składając zawiadomienie automatycznie wpadasz do systemu policji , nie chciałbym być w Twojej skórze jak wykryją powiązanie z jakimś przekrętem  ,allegro się w ten sposób zabezpiecza przed oszustwami .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sklepdzienisz  niestety ale allegro jest dobrowolny i uznaniowym ubezpieczeniem inaczej świadczeniem bo w zależności od widzi mi sie allegro raz to ubezpieczenie innym razem przystąpienie do długu albo insza konstrukcja prawna... i jako takie mogą sobie zażyczyć byś im wysłał filmik jak tańczysz makarenę w stroju my little pony jako warunek wypłaty świadczenia i nic z tym nie zrobisz bo mają taki kaprys 

oznacz moderatorów

sklepdzienisz
#7 Wielbiciel

Widzę że cenzura pełną parą na allegro 😉 org tytuł wątku 

Screenshot_2025-08-14-11-13-58-958_com.google.android.gm.jpg

Widzę że już został zmieniony przez moderację na bardziej przystępny . Cenzurujemy nieprzychylne opinie ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@sklepdzienisz Forum ma charakter publiczny i można je przeszukiwać w celu odnalezienia wątków, które dotyczą konkretnych problemów. Tytuł tego wątku nic nie mówił o jego treści, dlatego został zmieniony.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

proste - składasz zawiadomienie z pełnym zestawem odpowiedzialności karnej za fałszywe zgłoszenie i zeznanie

poczytaj co Ci grozi

oczywiście jak Ci sprzedawca pisze, że pieniądze wydał to sam się wkopuje

bo po co zrobił oszukaną sprzedaż?

Rozumiem że więcej wniosków składam do Allegro procteck , i już pewnie jestem na "czerwono", bardzo dużo kupuje

to ja się allegro nie dziwię

oznacz moderatorów