anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę nadać przesyłki allegro one box / one kurier

MAMY ROZWIĄZANIE!
bergg3
#8 Zapaleniec#

Witam.

Kupujący wybrał rodzaj przesyłki allegro one box/ one kurier z wysyłką do "Allegro One Box, zielony automat". Przy próbie kliknięcia "zamów przesyłkę" wyskakuje komunikat "Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera" i to rozumiem, ponieważ Kielce nie są w obszarze One Kuriera. Tyle, że ja chcę przesyłkę nadać w punkcie (robiłem to już wiele razy) lub ewentualnie w zielonym automacie. W Kielcach jest takich punktów wiele. Nigdzie nie mogę wybrać takiej opcji. Zmiana kodu pocztowego na inny kielecki nic nie daje.

Z góry dziękuje za pomoc

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@bergg3 Którego zamówienia dotyczy ten problem?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
bergg3
#8 Zapaleniec#

Zamówienie 5033cf20-fa7e-11ee-aad2-b10bf3d7f1b6

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@bergg3 Widzę, że w tym zamówieniu wybraną opcją dostawy jest Allegro One (One Punkt, One Box, One Kurier), a nie Allegro One (One Punkt, One Box). W przypadku tej pierwszej metody paczki są odbierane przez Allegro One Kuriera i dostarczane do punktów, automatów i na adres. Nie nadasz tej paczki w automacie. 

Najlepiej skontaktuj się z klientem i ustalcie inną metodę realizacji tego zamówienia.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
variateu
#7 Wielbiciel#

Te OneBoxy są beznadziejne z punktu widzenia nadającego jak i odbierającego. Jako sprzedawca teraz mam paczkę nadaną do OneBox, której nie mogę wysłać przez OneBox tylko muszę czekać cały dzień na kuriera, który odbierze ode mnie paczkę. Nie widzę tu żadnego Eco, którym się chwali Allegro. Z punktu widzenia odbierającego jako klient nigdy nie wybieram OneBox świadomie jedynie jeśli sprzedający to na mnie wymusza. Paczkomaty mam blisko 3, a do OneBox muszę podjechać. Gdyby OneBoxy działały jak Paczkomaty to była by zupełnie inna rozmowa, ale nie działają.

oznacz moderatorów