Cześć, mam już dość tego nonsensu. Nie rozumiem, dlaczego żadna z moich reklam nie ma super ceny, mimo że 90% z nich jest tańszych niż u konkurencji. System Allegro od dwóch miesięcy uznaje setki moich reklam za najlepsze, ale ani jeden z moich produktów nie otrzymał statusu „super ceny”, mimo że ceny u konkurencji są wyższe. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie i naprawienie tej sytuacji!
@SamPuf podaj proszę przykład oferty, która Twoim zdaniem powinna mieć takie oznaczenie.
Oto dwa przykłady. Przepraszam, nie będę tracić czasu na wysyłanie dziesiątek przykładów. To u mnie powszechna praktyka. Tylko raz, na samym początku wystawiania produktów, dostałem super cenę na jeden produkt i jestem w 100% pewien, że nie ma podobnych produktów tego samego typu. Mam też produkt, którego nie ma na Allegro, ale nie mam super ceny na żaden z nich.
@SamPuf zgłosiłam to do zespołu, który zajmuje się oznaczeniem Supercena, wrócę gdy otrzymam odpowiedź.
Dziękuję, moja droga, miła Pani, ale obawiam się, że to błąd systemu. Poprawią jedno lub dwa ogłoszenia, ale błąd pozostanie w systemie dla pozostałych. Mam prawie 1000 ofert i jestem pewien, że 90 procent z nich zasługuje na super cenę. Inni sprzedawcy nie mają setek moich produktów. Ogólnie rzecz biorąc, mam dobre ceny na rynku. Niestety, system z jednej strony twierdzi, że mam doskonałe ceny i jest bardzo prawdopodobne, że dostanę super cenę. Jednak od dwóch miesięcy nie otrzymałem takiej oferty za ani jeden produkt!
Przestudiowałem to zagadnienie tak dokładnie jak to możliwe, ale nie, bo inaczej nie dostałbym super sprzedawcy, jak mi wytłumaczono, napis VAT nie oznacza tylko i konkretnie VAT, jest to wstęp do wystawienia faktury
@SamPuf zapewniam, że to jest powodem. Taką odpowiedź otrzymałam również w konsultacji, a to sprawdza automat - albo oferta spełnia warunki (faktura z VAT) albo nie i nie jest brana pod uwagę przy oznaczeniu.
Jestem przekonany, że jedyne, co robi zespół wsparcia Allegro, to szuka sposobu na zignorowanie problemu, który sam stworzył, dlatego już na początku, za pomocą jednego zdania i jednego faktu udowodniłem, że to, co mówisz, jest nieprawdą!!!!!!!!!
@SamPuf Super sprzedawca to inna bajka ,ja go mam na koncie firmowym przez całe lata mimo że wszystkie moje oferty są wystawiane tylko na VAT-marżę . Niestety ale też nie mogę starać się nawet o wystawienie oferty z promowaniem czy wyróżnieniem gdyż zasady allegro nie traktują wszystkich jednakowo . Jak ktoś wystawia przedmioty używane lub w formie licytacji (tak jak my ) to jest inaczej traktowany ,a antyków jako nowe wystawiać nie da rady.