anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie otrzymuję statusu Super Cena?

SamPuf
#9 Pomysłodawca

Cześć, mam już dość tego nonsensu. Nie rozumiem, dlaczego żadna z moich reklam nie ma super ceny, mimo że 90% z nich jest tańszych niż u konkurencji. System Allegro od dwóch miesięcy uznaje setki moich reklam za najlepsze, ale ani jeden z moich produktów nie otrzymał statusu „super ceny”, mimo że ceny u konkurencji są wyższe. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie i naprawienie tej sytuacji!

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SamPuf podaj proszę przykład oferty, która Twoim zdaniem powinna mieć takie oznaczenie. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SamPuf
#9 Pomysłodawca

МЕНЯЙ НАДПИСЬ 1.pngСнимок экрана 2026-04-16 153648.png

oznacz moderatorów

SamPuf
#9 Pomysłodawca

Oto dwa przykłady. Przepraszam, nie będę tracić czasu na wysyłanie dziesiątek przykładów. To u mnie powszechna praktyka. Tylko raz, na samym początku wystawiania produktów, dostałem super cenę na jeden produkt i jestem w 100% pewien, że nie ma podobnych produktów tego samego typu. Mam też produkt, którego nie ma na Allegro, ale nie mam super ceny na żaden z nich.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SamPuf zgłosiłam to do zespołu, który zajmuje się oznaczeniem Supercena, wrócę gdy otrzymam odpowiedź.

Monika
oznacz moderatorów

SamPuf
#9 Pomysłodawca

Dziękuję, moja droga, miła Pani, ale obawiam się, że to błąd systemu. Poprawią jedno lub dwa ogłoszenia, ale błąd pozostanie w systemie dla pozostałych. Mam prawie 1000 ofert i jestem pewien, że 90 procent z nich zasługuje na super cenę. Inni sprzedawcy nie mają setek moich produktów. Ogólnie rzecz biorąc, mam dobre ceny na rynku. Niestety, system z jednej strony twierdzi, że mam doskonałe ceny i jest bardzo prawdopodobne, że dostanę super cenę. Jednak od dwóch miesięcy nie otrzymałem takiej oferty za ani jeden produkt!

oznacz moderatorów

actp-sklep
#11 Animator

SamPuf   A nie jest przypadkiem tak, że wystawiasz fakturę bez vat? Ja tak mam i to niestety zamyka mi drzwi do wielu programów promocyjnych oraz oznaczeń typu "super cena" 😞 
oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SamPuf potwierdzam. To dlatego że nie wystawiasz faktury VAT, a to jeden z warunków otrzymania oznaczenia (szczegóły tutaj).

Monika
oznacz moderatorów

SamPuf
#9 Pomysłodawca

Przestudiowałem to zagadnienie tak dokładnie jak to możliwe, ale nie, bo inaczej nie dostałbym super sprzedawcy, jak mi wytłumaczono, napis VAT nie oznacza tylko i konkretnie VAT, jest to wstęp do wystawienia faktury

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SamPuf zapewniam, że to jest powodem. Taką odpowiedź otrzymałam również w konsultacji, a to sprawdza automat - albo oferta spełnia warunki (faktura z VAT) albo nie i nie jest brana pod uwagę przy oznaczeniu. 

Monika
oznacz moderatorów

SamPuf
#9 Pomysłodawca

Jestem przekonany, że jedyne, co robi zespół wsparcia Allegro, to szuka sposobu na zignorowanie problemu, który sam stworzył, dlatego już na początku, za pomocą jednego zdania i jednego faktu udowodniłem, że to, co mówisz, jest nieprawdą!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SamPuf Super sprzedawca to inna bajka ,ja go mam na koncie firmowym przez całe lata mimo że wszystkie moje oferty są wystawiane tylko na VAT-marżę . Niestety ale też nie mogę starać się nawet o wystawienie oferty z promowaniem czy wyróżnieniem gdyż zasady allegro nie traktują wszystkich jednakowo . Jak ktoś wystawia przedmioty używane lub w formie licytacji (tak jak my ) to jest inaczej traktowany ,a antyków jako nowe wystawiać nie da rady.

oznacz moderatorów