anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie widac mojej oferty

-Hanah-
#7 Wielbiciel

Witam mam sporo ofert których nie widać. Jak np. Wpisuje w wyszukiwarce coś co chciał bym kupić jako klient, (nie koniecznie tak samo wpisując tytuł taksamo jak mam w ofertach ale nazwa przedmiotu się zgadza). To często nie wyświetla.moich ofert. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @-Hanah-! Możesz proszę podać przykład takiej oferty oraz frazę, którą wpisujesz w wyszukiwarkę?  

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

-Hanah-
#7 Wielbiciel

np. wpisuje "próg lewy audi a3 8y5" i moja ofetra sie nie pojawia w wyszukiwarce. wpisując taką nazwę słowo w słowo jakmam też sie nie pokazuje "Próg lewy słupek Audi A3 S3 8Y5". pokazuje sie dopiero jak wpiszę nazwę miejscowości w której oferta jest wystawiona.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@-Hanah- Czy oferta jest wystawiona z konta, z którego się kontaktujesz? Ponieważ na tym koncie nie ma żadnych aktywnych ofert. 

Nicol
oznacz moderatorów

-Hanah-
#7 Wielbiciel

konto na ktorym mam  oferty to

mialczyk82

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@-Hanah- Okej. To podaj mi jeszcze proszę numer oferty, której nie widzisz w wynikach wyszukiwania. 

Nicol
oznacz moderatorów

-Hanah-
#7 Wielbiciel

11145403913

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@-Hanah- dziękuję. Poprosiłam już nasz zespół o sprawdzenie tej sytuacji, więc wrócimy do Ciebie z odpowiedzią. 

Ola
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Zwróć uwagę czy tytuł Twojej oferty nie został nadpisany i teraz brzmi całkiem inaczej niż zamierzałaś. W moich ofertach bezpieczników szklanych z których coś się od czasu do czasu sprzedawało po tych " Allegrowych  usprawnieniach " sprzedaż praktycznie wynosi zero. Przyczyna jest jedna. Mój tytuł aukcji np. brzmiał " Bezpiecznik szklany fi 5 X 20 mm 1 A szybki,  cena za 5 sztuk ".  Po tych Allegrowych usprawnieniach tytuł obecnie brzmi: Bezpiecznik szklany Prolech, i od  czasu tej zmiany nie sprzedałam nic. 

oznacz moderatorów

Client:74250890
#13 Ambasador

Wiesz dlaczego jest po lokalizacji, a nie ma po nazwie?

System pokazuje tylko top ofertę. Jak masz konkurencję na ofercie podpiętą i są top ofertą, to niestety zobaczysz siebie jedynie pod opcją porównaj.

Widzisz swoją ofertę po lokalizacji, bo ta druga oferta ma inną lokalizację, więc siłą rzeczy tej drugiej podłączonej nie pokaże.

Jak coś to śmiało pytaj. 

oznacz moderatorów

#13 Ambasador
oznacz moderatorów

-Hanah-
#7 Wielbiciel

może jest już dla mnie za późno ale strasznie zagmatwana ta twoja odpowiedz

oznacz moderatorów

#13 Ambasador

Postaram się prościej. 

Obecnie wyświetlanie ofert zawiera coś takiego jak oznaczenie top oferty. Czyli najlepsza oferta z danego produktu.

Jak się konkurencja podpina pod taki Twój produkt,  to jedna oferta siłą rzeczy musi być w takim przypadku najlepsza.

Istotne jest w tym to, że tylko ta najlepsza oferta się wyświetla na wierzchu, a reszta słabiej ocenianych ofert pod opcją zobacz oferty /porównaj oferty.

(No i te oferty, które konkurencji nie mają, to wyświetlają się po prostu na wierzchu) 

Dalej. Co to oznacza? 

Tylko ta najlepsza oferta wyświetla się na daną wpisywaną frazę jako reprezentant , a druga powiedzmy jest niewidoczna, albo widoczna jedynie w taki sposób, z którego mało kto z kupujących korzysta (to by było trafniejsze) . 

Oferta jest widoczna, ale pod opcja zobacz oferty (pod porównywarką ofert przypiętych do tego samego produtku). 

W tym przypadku jest tylko jedna oferta konkurencji. Każda z ofert ma inną lokalizację - przyjmijmy losowe, że to Warszawa i Kraków. 

Wyszukujesz ofertę po frazie i lokalizacji - Warszawę, to Kraków nie będzie widoczny i odwrotnie Kraków, to Warszawa nie będzie, dlatego ta oferta wtedy i tylko wtedy była widoczna na froncie wyświetlania, bo druga nie miała tej samej lokalizacji, więc system nie miał czego już '' wypluć'' w wynikach. 

Ogólnie jest widoczna (słabiej) , ale schowana pod te najlepszą ofertę. 

Starałem się prościej. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Hanah- 

Jest tutaj, w produkcie

mialczyk82.jpg

oznacz moderatorów