Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bardzo ciekawe, pojawiła się zakładka w liście ocen "obniżające wynik" i już oceny 4 na 5 się do tego klasyfikują.
Dlaczego takie oceny się liczą jak obniżające wynik skoro według wielu, ocena 4 na 5 jest dobrą? Nie powinno to zostać chociaż jako neutralne? A dopiero ocena 3/2 na 5 obniżającą wynik?
Zakładka nowa,ale reguły stare.Mnie już za jedną gwiazdkę mniej zapierniczyli kiedyś 100pkt. Za bardzo to jest rygorystyczne,ale wysypu żali jakoś nie widać
W systemie ocen jest wiele niewiadomych do których Allegro się nie odniosło i pewnie nigdy nie odniesie. Np. czym różni się mała niezgodność z opisem (4*) od średniej (3*)? Albo dlaczego ocena dobra (4*= 4,0) w jakości sprzedaży zmienia się w nieakceptowalną (poziom nieakceptowalny to poniżej 4,75). Nawet zakładając, że ktoś da 5/5 za zgodność i 4/5 za obsługę to dalej 4,5/5 = nieakceptowalny.
Zasady ocen, obniżania gwiazdek są niesprawiedliwe.
A co tutaj jest sprawiedliwe.Np to że jak masz mało założonych dyskusji,to nie dostaniesz punktów? Kto to wymyślił i ile nad tym siedział.Kpina w biały dzień.
Od 1 kwietnia w Twoim ogólnym wyniku jakości sprzedaży nie będziemy uwzględniać punktów za:
Usuniemy te miary z panelu Jakość mojej sprzedaży.
czyli zostaną usunięte te parametry z oceny, za które i tak każdy miał zazwyczaj maksymalną liczbę punktów. a zostanie między innymi obrót i liczba transakcji, które będą już stanowiły 50% jakości sprzedaży. Wtedy nawet jak będziemy stawać na rękach, to przy małych obrotach ocena poleci na łeb, na szyję. Ciekawa zmiana, która promuje kolejny raz dużych sprzedawców.
To dopiero sobie jaja z ludzi zrobią. Jeden nieogar da Ci gwiazdkę mniej i leżysz.
Pewnie długo tuzy allegrowe nad tym pomysłem siedziały, że takie coś wymyśliły. Niejeden owocowy czwartek musiał minąć by cos takiego się urodziło.
Żenujący poziom.
najbardziej irytujące jest branie pod uwagę w kompleksowej ocenie jakości sprzedaży obrotu na allegro i ilości transakcji. Jaki ma to wpływ na jakość sprzedaży ?? chyba tylko ma wpływ na wysokość zapłaconej prowizji, ale widać allegro przelicza te kwoty według im tylko znanego algorytmu.
Oni dobrze wiedzą co robią.Po co mają obsługiwać drobnych ciułaczy,dzięki którym tak a'propos stworzyli to imperium.Teraz mają z nich mały przychód,a obsłużyć trzeba,więc będą ich sukcesywnie eliminować