anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy usuniecie klucza API moglo miec wplyw na to, ze wszystkie moje oferty z dzialu okapy sa niewidoc

royal_agd
#1 Nowicjusz

Jak w tytule, mam promowane oferty, wyroznione, place parenascie tysiecy miesiecznie za wyroznienia i allegro ads a nagle ani jednej mojej oferty nie ma w wynikach wyszukiwania. Nizej link do filmiku

https://youtu.be/EC4-qvch-vM?feature=shared

Czy ktos moze wypowiedziec sie w tej kwestii?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@royal_agd sprawdziłam wyszukiwania po wpisanej frazie "okap", w kategorii Okapy i widzę, że Twoje oferty są widoczne na pierwszej stronie (przy zastosowaniu sortowania po trafności) - dotyczy to ofert 17395215464, 17395206600, 17395308048. Zachęcam do zapoznania się z tym artykułem, znajdziesz w nim informacje o tym, w jaki sposób działa trafność produktowa. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Swisshemp_pl
#7 Wielbiciel

Ten przypadek nie jest odosobniony, mamy ten sam problem z suszem konopnym. Problem występuje przy wyszukiwaniu po głównej frazie "susz cbd" i występuje on w aplikacji oraz w nowym testowanym widoku. Od tygodnia zgłaszamy tę sprawę i wszyscy milczą. Oferty są również promowane a nie ma ich wcale na liście przy wpisaniu tej frazy,która jest proponowana jako pierwsza w podpowiedziach. Co więcej ofert nie ma na listingu nawet po wyszukiwaniu po miejscu wysyłki,czyli nie są one wyświetlane wcale. Dodaliśmy też nową ofertę żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało i również ją promujemy. Można ją znaleźć na liscie na miejscu nr.1108 ....

Także ewidentnie coś jest z algorytmem ale pracownicy allegro milczą w tej sprawie...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Swisshemp_pl podaj proszę przykładowe numery ofert, których dotyczy problem. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

royal_agd
#1 Nowicjusz

Dziękuje bardzo za odpowiedz i zajecie się moim tematem.

Owszem po wpisaniu ferazy okap pojawia sie parę pozycji, ale raczej głownie dlatego że sa wysoko opłacane przez allegro ads w paid per click wiec muszą się pojawiac. Ale mnie chodzi i wyróznienie i wypracowane przez lata pozycje na liscie produktów wyroznionych. Miałem w pierwszej dwudziestce przynajmniej parę okapów a na pierwszej stronie paręnaście pozycji z moimi okapami po wejsciu ogolnie w dział"okapy do zabudowy". Teraz nie ma mnie tam w ogole.... nie ma ani jednej pozycji, prosze spojrzeć

https://allegro.pl/kategoria/agd-do-zabudowy-okapy-67529

dojechałem do sidmej strony i nie ma nic, tylko czasem sponsorowany , ale mowimy tutaj o wyroznieniu i tym że jeszcze w ubiegłym tygodniu te okapy tam były.

Dodam że zarowno jakość sprzedaży jak i produktu mam oceniane bardzo wysoko, co moze Pani sobie zweryfikować. Latami buduję tą pozycje bo handluję tu niemalże 20 lat.

Oceny mojej firmy jak i produktów są bardzo wysokie, bardzo dużo ma oznaczenie "supercena" na tej liście, powtorze raz jeszcze nie ma mnie w ogóle

https://allegro.pl/kategoria/agd-do-zabudowy-okapy-67529

może sie Pani do tego w jakiś sposób odniesc? Co jest tego powodem?

Bo ja nie mam pomysłu. Co innego jakby parę pozycji powoli spadało, ale nagle znikneło tutaj wszystko. No jest rzeczą niebywałą żeby na tej licie w takim sortowaniu nie było okapu, który o paru lat jest niezmiennie sprzedawany i pod względem popularnosci jest na najwyższych pozycjach.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@royal_agd@imagine1313@Swisshemp_pl wracam do was z informacją! Faktycznie mogły pojawić się różnice w wynikach wyszukiwań i prezentowaniu ofert, ze względu na prowadzony test, który już zakończyliśmy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

imagine1313
#1 Nowicjusz

Bardzo dziękuję, nasz problem rozwiązany. 

oznacz moderatorów

royal_agd
#1 Nowicjusz

hmmmm.... mnie niestety nadal nie ma

oznacz moderatorów

imagine1313
#1 Nowicjusz

Sprzedaję magazyny energii, po wpisaniu "magazyn energii" z poziomu zakupów prywatnych moje oferty nie są widoczne, natomiast po wpisaniu tej samej frazy z poziomu zakupów "na firmę" są wysoko w wynikach. 

Dlaczego tak się dzieje? Magazyny sa kierowane głównie do osób prywatnych.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@imagine1313 możesz proszę podać przykładowe numery ofert, których dotyczy problem? Zweryfikuję sytuację z naszym działem technicznym. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

imagine1313
#1 Nowicjusz

Bardzo proszę: 17835930008, 17287915204, 17568052627. Będziemy wdzięczni za Państwa komentarz po weryfikacji. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@imagine1313 pewnie! konsultuję to i wrócę tutaj z odpowiedzią, gdy dowiem się więcej szczegółów. 🙂

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów