Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę was o kontakt z osobą kompetentną a dzwoni dziewczyna która może powiedzieć tylko o pkt. sprzedaży.
Od kilku dni z waszej strony cisza. Jestem waszym klientem i sporo zainwestowałem w Was.
Jedynie co mam od czasu waszej aktualizacji biznes cos tam, tylko zniszczyliście mój sklep na waszej platformie.
pzdr
Cześć, @Master4Insect. Każdego sprzedającego obowiązuje ten sam Regulamin. Przed wystawieniem oferty warto upewnić się, czy jej treść nie narusza postanowień Regulaminu.
Widzę, że dzisiaj zakończyliśmy jedną ofertę ze względu na naruszenie punktu 4.1.
Poproszę wskazać który?
Proszę powiedzieć zatem też, dlaczego konto zostało zablokowane?
Ma Pani szeroką wiedzę.
@Master4Insect, niestety kwestii blokady konta nie wyjaśnimy tutaj na forum (względy bezpieczeństwa).
Proszę, abyś w tej sprawie napisał przez formularz - dzięki temu nasz dział bezpieczeństwa będzie mógł wyjaśnić przyczynę ograniczeń i ustali dalsze kroki.
W poniedziałek zgłosiłem i dostałem telefon od Państwa koleżanki która mogła wypowiedzieć się jedynie na temat pkt. odjętych. Zostałem zapisany na rozmowę z konsultantem w danej tematyce tego samego dnia. do dziś 0 kontaktu
co z poblokowanymi aukcjami których nie mogę edytować aby były poprawne? nic nie mogę zrobić przez Państwa
Dodatkowo, zdjęliście Państwo ponad 50 aukcji których nie mogę w żaden sposób naprawić, edytować. nic Mimo iż są to produkty powszechnie sprzedawane na rynku
EAN: 5905108421434 Dlaczego nie mam możliwości poprawić mojej top oferty?
Bo odstraszanie/linarem maczło w tym palce?