anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

szybka wysyłka

MAMY ROZWIĄZANIE!
wiki0441
#13 Ambasador#

Czy macie pomysły, jak poradzić sobie z parametrem "Szybka wysyłka"? To dotyczy wysyłki tego samego dnia (niezależnie od czasu wysyłki ustawionego dla danej oferty). 

Mam problem z tym parametrem, bo u mnie ok 90% zamówień spada w weekend (kiedy kurierzy nie odbierają paczek) lub w nocy. Jeśli po północy, to spoko, mam cały dzień. Ale jeśli przed północą, to nie mam szans, więc to bardziej miara szczęścia (kiedy klient zamówi), a nie efektywności pracy. Proszę moderatorów o komentarz, jak sobie z tym radzić?  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
fox_paws
#13 Ambasador#

Zamawiać kuriera na 23:59

A tak na poważnie to właśnie o to chodzi, żeby punkty za szybką wysyłkę zbierał oficjalny sklep Allegro i sprzedawcy korzystający z Allegro One Fulfillment

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@wiki0441 Nie ma na to sposobu, a Twoja diagnoza jest jak najbardziej słuszna "to bardziej miara szczęścia (kiedy klient zamówi), a nie efektywności pracy" 🎩

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

a ja mam , i to genialny 

oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

podzielisz się?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@wiki0441 mogę się podzielić 😊 , nie wiem czy Tobie zadziała , ale u mnie rewelacja 

...a więc ..... od ponad roku jak zaglądam do zakładki ,, jakość ,, nie patrzę na obszar ,, szybka wysyłka i Wiesz ... jakoś przestałem się nad tym zastanawiać i dalej idąc ..... hmmm ...użalać 

oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

genialne 😄

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @wiki0441. Dla transakcji zawartych w weekend (sobota, niedziela) również obowiązuje wysyłka w ten sam dzień, aby spełnić wymagania miary ''Szybka wysyłka''. 
Ważne jest, abyś miał w ofertach ustawiony czas wysyłki "natychmiast" lub "24 godziny", zgodnie z rzeczywistym terminem w jakim wysyłasz zamówienia. 
Nawet jeśli masz ustawiony czas wysyłki na 3 dni (to przykład), ale wyślesz przesyłkę w dniu złożenia zamówienia, to nie uznamy go. Warunkiem koniecznym jest czas wysyłki jako "natychmiast" lub "24 godziny" - zwróć na to uwagę 🙂 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

W jaki sposób spełnić warunek wysyłki tego samego dnia w sobotę lub niedzielę, kiedy kurierzy w większości nie odbierają paczek, a samo umieszczenie paczki w paczkomacie nie wystarczy? Proszę o wytłumaczenie

oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

Druga sprawa, to wysyłka natychmiast lub 24h. Przecież to wysyłka następnego dnia roboczego, a nie tego samego...

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441w tej mierze dostajesz punkty za zamówienia wysłane w dniu zakupu – im nadasz ich więcej, tym więcej punktów dostaniesz. Jeśli zależy Ci na jak najwyższym wyniku, to powinieneś postarać się tak zorganizować swoją codzienną pracę, aby nadawać zamówienia w dniu ich złożenia i opłacenia. Aby sobie to ułatwić, możesz skontaktować się z przewoźnikami i zapytać ich o godziny graniczne, do których możesz nadawać przesyłki, aby wyruszyły w drogę jeszcze tego samego dnia. Godziny graniczne dla wybranych przewoźników możesz też sprawdzić na tej stronie. Dopytaj również o możliwość realizacji zleceń weekendowych. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
wiki0441
#13 Ambasador#

Wygląda na to, że nie przeczytałaś mojego pierwszego posta, dlatego zacytuję jeszcze raz, na czym polega problem: "Mam problem z tym parametrem, bo u mnie ok 90% zamówień spada w weekend (kiedy kurierzy nie odbierają paczek) lub w nocy. Jeśli po północy, to spoko, mam cały dzień. Ale jeśli przed północą, to nie mam szans, więc to bardziej miara szczęścia (kiedy klient zamówi), a nie efektywności pracy"

Reasumując, mam problem z zamówieniami złożonymi w weekend i w nocy... Moje zorganizowanie codziennej pracy niewiele tu da. U mnie godziny graniczne są dość późne: 16. Ale to nic nie zmienia, bo rzadko mam zamówienia złożone przed tą godziną. 

oznacz moderatorów