anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodanie swojej marki do spisu

WeebAll_pl
#11 Animator#

Jak dodać do listy rozwijanej (Producent) swoją markę ? 

oznacz moderatorów
117 ODPOWIEDZI 117

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy poprosiłam o dodanie tej marki, wrócę z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy ta marka jest już w spisie marek dla tej kategorii. Czy nie widzisz jej podczas wystawiania ofert? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Perfekt-Systemy
#7 Wielbiciel#

@la_nika Tak, widziałem tę markę, ale to nie jest moja marka. Po wybraniu tej marki allegro sugeruje w mojej ofercie inne produkty marki "Perfect", które w najmniejszym stopniu nie są produktami mojej firmy, i mojej marki, i mojego loga. Marek "Perfect" na całym świecie, po chwili szukania w google okazało się być więcej niż jedna, i jak mniemam po dogłębnym szukaniu będzie ich na świecie na pewno więcej, niż 100.  Jest wiele marek "Perfect", każda należy do innej firmy, i każda wytwarza inne rzeczy. Jest tak dlatego, że słowa "Perfect" nie można zastrzec na wyłączność dla jednej firmy, bo nie jest to słowo unikalne. Można zastrzec logo marki z tym słowem, jako znak towarowy, ale nie samo słowo "Perfect". Moja firma posiada własne logo które z nazwą Perfect, i logo w takiej formie stanowi moją markę. Na przykład moja marka jest pisana wielkimi literami - tym się odróżnia od innych marek, ale na pewno nie jestem jedyną firmą PERFECT. Zatem która z tych marek "Perfect" jest wpisana do katalogu allegro? Ta od zegarków, czy ta od odzieży, czy ta od innych narzędzi? . Nie chcę aby allegro sugerowało w moich ofertach produkty innych wytwórców, a bez dodania własnej marki nie mogę korzystać z pełni funkcji allegro, i nie mogę zarabiać. Nie mogę wystawić ofert na allegro.cz, i na allegro.sk. Zatem jeszcze raz - która firma z marką "Perfect" wygrała wpis do katalogu? Ja też chcę w nim być ze swoją marką "PERFECT".

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy rozumiem. Przekazałam to do odpowiedniego zespołu, wrócę z informacjami! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy czy możesz podesłać potwierdzenie istnienia marki i link do jakiejś oferty, na której widać produkt z logiem Twojej marki?

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Perfekt-Systemy
#7 Wielbiciel#

@la_nikaAleż jak najbardziej. Od 12 lat jesteśmy obecni na rynku. Dwa sklepy główne - pierwszy: perfekt-system.pl  oraz drugi: styroprzecinarki.pl  wszelkie widoczne materiały cyfrowe, czyli obrazy, filmy, opisy, instrukcje, oraz logo marki i nazwy modeli są nasza własnością intelektualną.
Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy dziękuję! Przekazałam informację do odpowiedniego zespołu.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Perfekt-Systemy
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.
I jak wygląda sytuacja? Po zapoznaniu z moją marką na podanych stronach powstały jakieś wnioski, uwagi, a może jakieś sugestie? Jest już bowiem środa, a w obecnych czasach, czas to jeszcze bardziej pieniądz, niż kiedyś.
Zależy mi.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy niestety nie dostałyśmy jeszcze odpowiedzi, ale przypomniałam się z Twoją sprawą w zespole, więc wciąż czekamy. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy w przypadku Twojej marki pojawiły się komplikacje, więc potrzebuję od Ciebie decyzji. Nie możemy dodać marki PERFECT, ponieważ nasz system traktuje ją jako dubel marki perfect, która jest już w słowniku. Dlatego na ten moment opcje są dwie: 

1. Możemy dodać markę PERFECT w innym zapisie, np.: perfekt-system, ale nie będzie to jeden do jednego "perfect".

2. Przekażemy prośbę do zespołu technicznego, który może ją dodać w oryginalnym zapisie, ale realizacja tego będzie dłuższa i na pewno nie stanie się to szybciej niż do końca przyszłego tygodnia. 

Dlatego poproszę o informację, które rozwiązanie wybierasz? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Perfekt-Systemy
#7 Wielbiciel#

Pani Olu, proszę zatem dodać markę w brzmieniu Perfekt-System. Jest to najlepszy kompromis w perspektywie tych komplikacji. Perfekt-System jako marka.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy w porządku, dziękuję. Już działam dalej w takim razie. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy wracam z potwierdzeniem, dodaliśmy markę Perfekt-System. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Perfekt-Systemy
#7 Wielbiciel#

Potwierdzam, jest dodana marka Perfekt-System - dziękuję. Jednak moje przedmioty wydają się, że zostały przez allegro powiązane w katalogu ze wspomnianą wcześniej nie moją marką "Perfect". Bardzo proszę o sprawdzenie, bo wydaje mi się, że nie mogę tego zmienić na "Perfekt-System".
Kody EAN wystawianych przedmiotów to:
5906506980820 - Piła włosowa - marka ma być "Perfekt-System", a nie "Perfect".

Niebawem wystawione będą kolejne przedmioty, które również mają wskazywać na markę "Perfekt-System"

Ich kody EAN to:
5906506980806 - Piła włosowa
5906506980813 - Piła włosowa
5906506980837 - skrzynka murarska (dziedzina kielni murarskiej)
Z góry dziękuję.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfekt-Systemy przy istniejących już produktach powinieneś zgłosić błąd w produkcie (tutaj formularz) i wskazać prawidłową markę. 
Jeśli chodzi o kolejne przedmioty, podczas wystawiania ofert, wskaż proszę prawidłową markę. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BRAWAGO
#8 Zapaleniec#

Dzień Dobry, niestety nasza marka została dodana do błędnej kategorii i jej nie widać tam gdzie jej potrzebujemy. Ktoś ją dodał do 261738 zamiast do Kategorii Modelarstwo -> Budowa Makiet (323214). Proszę o aktualizację, ponieważ nadal nie mamy opcji wyboru marki.

Jeśli dałoby się wrzucić naszą markę do kategorii Modelarstwo (1061), to byłoby nawet lepiej, ponieważ oferujemy produkty nie tylko do budowy makiet...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BRAWAGO sprawdziłam to i marka BRAWAGO jest dodana do każdej podkategorii z Elementy makiet. "Budowa makiet" to nie ostatni liść w drzewie kategorii, składają się na nią poniższe kategorie: 
Elementy makiet (i dalej Balsa, Blachy, pręty, Kamienie, Zieleń do makiet i Pozostałe) tutaj Wasza marka została dodana do każdej kategorii. 
Akcesoria (HO - 1:87, N - 1:160, TT - 1:120, Elementy elektryczne i elektrotechniczne). 
Budownictwo (HO - 1:87, N - 1:160, TT - 1:120, Pozostałe). 
I tutaj Wasza marka nie została dodana.
Nie dodajemy marek do całej kategorii, musimy otrzymać informacje konkretnie do której podkategorii (do ostatniego liścia) dana marka ma zostać dodana. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BRAWAGO
#8 Zapaleniec#

Proszę w takim razie dodać do tych kategorii:

1) Budownictwo https://allegro.pl/kategoria/budownictwo-h0-1-87-26929
2) Akcesoria https://allegro.pl/kategoria/budowa-makiet-akcesoria-3597
3) Elementy Makiet https://allegro.pl/kategoria/budowa-makiet-elementy-makiet-261736

Wszystkie skale, tj. H0, N, TT, Pozostałe

Dziękuję

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BRAWAGO ok. W Elementach makiet Wasz marka już jest dodana, poprosiłam już o dodanie jej do pozostałych podkategorii, wrócę z potwierdzeniem, gdy marka zostanie dodana. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BRAWAGO marka dodana 🙂

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów