Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak dodać do listy rozwijanej (Producent) swoją markę ?
@Perfekt-Systemy poprosiłam o dodanie tej marki, wrócę z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam 🙂
@Perfekt-Systemy ta marka jest już w spisie marek dla tej kategorii. Czy nie widzisz jej podczas wystawiania ofert?
@la_nika Tak, widziałem tę markę, ale to nie jest moja marka. Po wybraniu tej marki allegro sugeruje w mojej ofercie inne produkty marki "Perfect", które w najmniejszym stopniu nie są produktami mojej firmy, i mojej marki, i mojego loga. Marek "Perfect" na całym świecie, po chwili szukania w google okazało się być więcej niż jedna, i jak mniemam po dogłębnym szukaniu będzie ich na świecie na pewno więcej, niż 100. Jest wiele marek "Perfect", każda należy do innej firmy, i każda wytwarza inne rzeczy. Jest tak dlatego, że słowa "Perfect" nie można zastrzec na wyłączność dla jednej firmy, bo nie jest to słowo unikalne. Można zastrzec logo marki z tym słowem, jako znak towarowy, ale nie samo słowo "Perfect". Moja firma posiada własne logo które z nazwą Perfect, i logo w takiej formie stanowi moją markę. Na przykład moja marka jest pisana wielkimi literami - tym się odróżnia od innych marek, ale na pewno nie jestem jedyną firmą PERFECT. Zatem która z tych marek "Perfect" jest wpisana do katalogu allegro? Ta od zegarków, czy ta od odzieży, czy ta od innych narzędzi? . Nie chcę aby allegro sugerowało w moich ofertach produkty innych wytwórców, a bez dodania własnej marki nie mogę korzystać z pełni funkcji allegro, i nie mogę zarabiać. Nie mogę wystawić ofert na allegro.cz, i na allegro.sk. Zatem jeszcze raz - która firma z marką "Perfect" wygrała wpis do katalogu? Ja też chcę w nim być ze swoją marką "PERFECT".
@Perfekt-Systemy rozumiem. Przekazałam to do odpowiedniego zespołu, wrócę z informacjami!
@Perfekt-Systemy czy możesz podesłać potwierdzenie istnienia marki i link do jakiejś oferty, na której widać produkt z logiem Twojej marki?
@la_nikaAleż jak najbardziej. Od 12 lat jesteśmy obecni na rynku. Dwa sklepy główne - pierwszy: perfekt-system.pl oraz drugi: styroprzecinarki.pl wszelkie widoczne materiały cyfrowe, czyli obrazy, filmy, opisy, instrukcje, oraz logo marki i nazwy modeli są nasza własnością intelektualną.
Pozdrawiam.
@Perfekt-Systemy dziękuję! Przekazałam informację do odpowiedniego zespołu.
Dzień dobry.
I jak wygląda sytuacja? Po zapoznaniu z moją marką na podanych stronach powstały jakieś wnioski, uwagi, a może jakieś sugestie? Jest już bowiem środa, a w obecnych czasach, czas to jeszcze bardziej pieniądz, niż kiedyś.
Zależy mi.
@Perfekt-Systemy niestety nie dostałyśmy jeszcze odpowiedzi, ale przypomniałam się z Twoją sprawą w zespole, więc wciąż czekamy.
@Perfekt-Systemy w przypadku Twojej marki pojawiły się komplikacje, więc potrzebuję od Ciebie decyzji. Nie możemy dodać marki PERFECT, ponieważ nasz system traktuje ją jako dubel marki perfect, która jest już w słowniku. Dlatego na ten moment opcje są dwie:
1. Możemy dodać markę PERFECT w innym zapisie, np.: perfekt-system, ale nie będzie to jeden do jednego "perfect".
2. Przekażemy prośbę do zespołu technicznego, który może ją dodać w oryginalnym zapisie, ale realizacja tego będzie dłuższa i na pewno nie stanie się to szybciej niż do końca przyszłego tygodnia.
Dlatego poproszę o informację, które rozwiązanie wybierasz?
Pani Olu, proszę zatem dodać markę w brzmieniu Perfekt-System. Jest to najlepszy kompromis w perspektywie tych komplikacji. Perfekt-System jako marka.
@Perfekt-Systemy w porządku, dziękuję. Już działam dalej w takim razie.
@Perfekt-Systemy wracam z potwierdzeniem, dodaliśmy markę Perfekt-System.
Potwierdzam, jest dodana marka Perfekt-System - dziękuję. Jednak moje przedmioty wydają się, że zostały przez allegro powiązane w katalogu ze wspomnianą wcześniej nie moją marką "Perfect". Bardzo proszę o sprawdzenie, bo wydaje mi się, że nie mogę tego zmienić na "Perfekt-System".
Kody EAN wystawianych przedmiotów to:
5906506980820 - Piła włosowa - marka ma być "Perfekt-System", a nie "Perfect".
Niebawem wystawione będą kolejne przedmioty, które również mają wskazywać na markę "Perfekt-System"
Ich kody EAN to:
5906506980806 - Piła włosowa
5906506980813 - Piła włosowa
5906506980837 - skrzynka murarska (dziedzina kielni murarskiej)
Z góry dziękuję.
@Perfekt-Systemy przy istniejących już produktach powinieneś zgłosić błąd w produkcie (tutaj formularz) i wskazać prawidłową markę.
Jeśli chodzi o kolejne przedmioty, podczas wystawiania ofert, wskaż proszę prawidłową markę.
Dzień Dobry, niestety nasza marka została dodana do błędnej kategorii i jej nie widać tam gdzie jej potrzebujemy. Ktoś ją dodał do 261738 zamiast do Kategorii Modelarstwo -> Budowa Makiet (323214). Proszę o aktualizację, ponieważ nadal nie mamy opcji wyboru marki.
Jeśli dałoby się wrzucić naszą markę do kategorii Modelarstwo (1061), to byłoby nawet lepiej, ponieważ oferujemy produkty nie tylko do budowy makiet...
@BRAWAGO sprawdziłam to i marka BRAWAGO jest dodana do każdej podkategorii z Elementy makiet. "Budowa makiet" to nie ostatni liść w drzewie kategorii, składają się na nią poniższe kategorie:
Elementy makiet (i dalej Balsa, Blachy, pręty, Kamienie, Zieleń do makiet i Pozostałe) tutaj Wasza marka została dodana do każdej kategorii.
Akcesoria (HO - 1:87, N - 1:160, TT - 1:120, Elementy elektryczne i elektrotechniczne).
Budownictwo (HO - 1:87, N - 1:160, TT - 1:120, Pozostałe).
I tutaj Wasza marka nie została dodana.
Nie dodajemy marek do całej kategorii, musimy otrzymać informacje konkretnie do której podkategorii (do ostatniego liścia) dana marka ma zostać dodana.
Proszę w takim razie dodać do tych kategorii:
1) Budownictwo https://allegro.pl/kategoria/budownictwo-h0-1-87-26929
2) Akcesoria https://allegro.pl/kategoria/budowa-makiet-akcesoria-3597
3) Elementy Makiet https://allegro.pl/kategoria/budowa-makiet-elementy-makiet-261736
Wszystkie skale, tj. H0, N, TT, Pozostałe
Dziękuję
@BRAWAGO ok. W Elementach makiet Wasz marka już jest dodana, poprosiłam już o dodanie jej do pozostałych podkategorii, wrócę z potwierdzeniem, gdy marka zostanie dodana.
@BRAWAGO marka dodana 🙂