Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem sprzedawcą na allegro parasoli grzewczych juz ponad 10 lat na roznych kontach allegro i nigdy nie napotkalem sie z taka sytuacja jak dzis. W ostatnim tygodniu na moim koncie naliczono oplaty dodatkowe za paczki wysylane przez dhl po 25,99 ale byly to dwie takie oplaty mowie okej kazdemu moga sie zdarzyc pomylki. Dzis przebudzilem sie rano sprawdzam rozliczenia na allegro ponad 400zł dodatkowych opłat dhl. Najsmieszniejsza jest ta która jednorazowo naliczyla mi 299zł a za te same paczki potem juz tylko po 25,99. 299.99zł za wage powyzej 50kg. Najsmieszniejsze jest to ze ten produkt pakuje od kilku lat tak samo w tym samym kartonie nawet zaopatrzam się w tą samą tasme u kolegi w sklepie. paczka na oko ma 70x40x30 i 17kg z tego co mi wiadomo nie przekraczam wagi i 299.99zł nie powinno zostac naliczone. Sprawa została dzis zgloszona do uokik poniewaz allegro leci w kulki bo to oni nas okradaja i oni pozwalaja na te oplaty. Uwazam ze allegro ostatnimi miesiacami sprzedawcow traktuja jak psow albo i gorzej czuje sie na tej platformie traktowany jak przedmiot. Kupujacy zawsze ma racje i tyle w temacie... jesli ktos mial podobna sytuacje z dhl prosze o informacje. uwazam ze jesli zbierze sie wiecej osob mozna sprobowac wykonac pozew zbiorowy.
@ZakupowoPolska widzę, że kontaktowałeś się z nami przez formularz kontaktowy - odpowiedni zespół zweryfikuję powyższą sytuacją i wrócą do Ciebie z odpowiedzią mailowo.
czesc a mam do ciebie zapytanie a co jakby to byly moje ostatnie pieniadze na oplate zamowien z np hurtowni jakbym dzialal hurtownia - klient co wtedy? naliczacie mi nieslusznme oplaty. po zwrocie z rekompensaty chce zlozyc wezwanie do zaplaty rękompensaty poniewaz jest to wyludzanie pieniedzy przez firme allegro i nie jestem pierwsza osoba ktora tak miala. sprawa zostala zgloszona przed sekunda do uokik a jesli nie wyrazicie checi na wspolprace sprawa przejdzie na droge sądową nie dam sie okradac z mysla "może sie nie skapnie"
@ZakupowoPolska, rozumiem, że to niekomfortowa sytuacja. Jeśli opłaty zostały według Ciebie naliczone niesłusznie, to zawsze masz możliwość zgłoszenia reklamacji - widzę, że tak też zrobiłeś, dlatego proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na decyzję reklamacyjną.
a co jakbym tych srodkow nie mial na koncie w takiej sytuacji i nie moglbym wyslac zamowien bo nie mam kasy na koncie to co wtedy mialbym zrobic? dostalbytm z pewnoscia kilka negatywow i kogo by to wina byla? moja ze naliczono mi niesluszne oplaty? czy wasza? obstawiam ze moja ale na to nikt mi nie odpowie bo to niewyrazne pytanie jest dla was
@ZakupowoPolska, nie ingerujemy w to, w jaki sposób prowadzisz swój biznes i nie odpowiadamy za ustalenia między Tobą a hurtownią.
W chwili zakupu pomiędzy kupującym a sprzedającym zostaje zawarta prawnie wiążąca umowa sprzedaży, z której każda ze stron powinna wywiązać się na warunkach przedstawionych w ofercie. Tylko strony umowy mogą ją rozwiązać, więc jeśli z jakiegokolwiek powodu nie możesz zrealizować zamówienia, musisz skontaktować się z klientem i dojść z nim do porozumienia.
wiedzialem, gotowa formulka szczerze naprawde lubie allegro ale sprzedawanie tu jest coraz gorsze. po pierwsze nie takei bylo moje pytanie po drugie kto tu mowi jakie sa ustalenia miedzy mna a hurtownia? tu chodzi oto ze nie mam pieniedzy z zamowien klientow przez was przez co naprzyklad nie mam pieniedzy na wysylke zamowien i co wtdy>? kogo to wina? moja? bo naliczono mi oplaty nieslusznie? to jest wasza wina ale sie do tego nie przyznacie ! sprawa a tak jest zgloszona do uokik a jak bedzie trzeba i do sadu . pozdarawiam
na duza kwote walczyles ?
Czy dopłaty otrzymałeś od DHL ? Nie. Czyli już wiesz, kto te dopłaty podpina. Powodzenia.
Ja walczyłem z tymi wiatrakami. Nic się nie udało zrobić w temacie dopłat "niby" dla firm kurierskich, które ich nie otrzymują. Wciągnięta w sprawę pracownica jednej z nich straciła pracę za opisanie prawdy.
@bosek_2804 nie wiem skąd masz takie informacje, ale jest on nieprawdziwa, ponieważ jeśli pracownik straci pracę w jakiejkolwiek firmie to nikt nie informuje o powodach tego osobom postronnym.
Uwierz w ducha. Piękny film. Niestety tylko film. Zrób lekką erratę: "o powodach tego osobom postronnym" bo to ciut nie po polsku.
@bosek_2804 tu się z Tobą zgadzam - bardzo piękny film.