Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
wiem że temat był już poruszany nieraz. Co miesiąc DPD dolicza dodatkowe opłaty do paczek w kwotach od 3 do 20 zł. W niektórych miesiącach są to kwoty wynoszące kilkaset zl. Czy jest jakaś możliwość reklamowania takich dopłat ? Czy każdą dopłatę trzeba reklamować osobno czy może można zareklamować je zbiorczo. Czy inni kurierzy też doliczają takie dopłaty? Dodam jeszcze że mam osobną umowę z DPD i w miesiącu sierpniu z tytułu umowy doliczono mi 400 zł i dodatkowo na allegro 300. Jestem w stanie zgodzić się z dopłata 400 bo niektóre przesyłki były ciężkie, ale dziwne że te opłaty w sierpniu były naliczone podwójnie.
pozdrawiam
Wielu składa reklamacje ale ponoć zazwyczaj są odrzucane . Jedynie to najlepiej wybierać tylko dostawców którzy takich praktyk nie robią.
Polecasz jakiegoś dostawcę ?
Każda ma swego ulubionego
Opłaty dodatkowe w allegro dpd zaczynają się od 19.99 zł dla paczek niestandardowych oraz 35,99 zł dla paczek o przekroczeniach powyżej 31,5kg wagi gabarytowej lub rzeczywistej. Sa to dopłaty do paczek krajowych. Trzeba je reklamować poprzez allegro ( napisać do nich wiadomość ) lub przez formularz reklamacyjny przewoźnika. Na stronie dpd jest formularz reklamacyjny. Rozpatrują reklamacje razem z odwołaniem i zwrotem pieniędzy do zakładki rozliczenia z allegro od 1 miesiąca do 4 miesięcy. Proces rozwiązywania reklamacji przez dpd jest najgorszy z możliwych. Jeżeli to możliwe i gabaryty czy waga paczki pozwalają lepiej wybrać innego przewoźnika. DPD jest najgorsze z najgorszych.