Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.Allegro automatycznie usunęło mi kilkanaście ofert.Moj towar pochodzi z nadwyżek magazynowych.Jest nowy nieużywany.Podejrzewam że usunięto aukcje gdyż w opisie wpisywałem że towar miał otwarte opakowanie ze względu na sprawdzenie zawartości.Taką też dostałem informacje z działu allegro żeby w opisie informować o otwartym opakowaniu.Stan parametru ustawiam jako nowy.Ktoś pomoże?
Tak przy okazji zapytam: co to są te nadwyżki magazynowe?
Czy to jakiś lewy towar, nierejestrowany, czy może oszukano klientów na wysyłce i towar został?
Potrafi ktoś to wytłumaczyć?
@br. nadwyżki przeważnie powstają po remanencie. U nas są to np. pomyłki podczas przyjmowania towaru z dostaw lub pomyłki podczas sprzedaży. takie nadwyżki zostają wciągnięte na stan przez korektę plus a braki zdejmowane przez korektę minus.
A u innych może magazynierzy handlują tym na allegro.
I w jaki sposób Państwo opisują takie towary żeby nie było problemow z regulaminem allegro?
@Client:44052296 Po inwentaryzacji czyli nadwyżki będące dowodem bałaganu w magazynie.
Pewnie zwroty nieujęte w ewidencji a również przedmioty które powinny być utylizowane a przez pomyłkę ktoś położył na niewłaściwą półkę, no bo ładnie wyglądają.
Dziękuje ze rzetelne wyjaśnienie.
Cześć @micha90, z tego co sprawdziłem, oferty zostały usunięte z powodu parametru stan.
Nowy – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i nieuszkodzony. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu i mieć nieuszkodzone oznaczenia producenta – na przykład metki przy ubraniach. Produkt ten nie może mieć śladów użytkowania.
Z racji, że w opisie zaznaczyłeś, że opakowanie zostało otwarte, taka oferta nie może mieć zaznaczonego stanu jako Nowy.
A co jeśli pisałem w tej sprawie do allegro i dostałem odpowiedz ze mogę wystawiać przedmioty jako nowy ale musze informować kupujących że opakowanie zostało otwarte.To jak mam wystawić taki przedmiot? jako powystawowy skoro jest nowy?
Mamy ten sam problem. Część towarów pochodzi z nadwyżek magazynowych ale opakowania były otwarte. Boty allegro zidentyfikowały na naszych aukcjach ten straszny proceder i zabrały nam punkty. W konsekwencji zmieniłem parametr stan towaru na powystawowy i póki co jest spokój. Natomiast chciałbym zobaczyć tą odpowiedz allegro, w której Ci napisali, że możesz sprzedawać jako nowy ale musisz napisać, że opakowanie zostało otwarte - podziel się skanem takiej odpowiedzi bardzo proszę.