anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodwanie ofert

micha90
#7 Wielbiciel#

Witam.Allegro automatycznie usunęło mi kilkanaście ofert.Moj towar pochodzi z nadwyżek magazynowych.Jest nowy nieużywany.Podejrzewam że usunięto aukcje gdyż w opisie wpisywałem że towar miał otwarte opakowanie ze względu na sprawdzenie zawartości.Taką też dostałem informacje z działu allegro żeby w opisie informować o otwartym opakowaniu.Stan parametru ustawiam jako nowy.Ktoś pomoże?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

br.
#21 Demiurg#

Tak przy okazji zapytam: co to są te nadwyżki magazynowe?

Czy to jakiś lewy towar, nierejestrowany, czy może oszukano klientów na wysyłce i towar został?

Potrafi ktoś to wytłumaczyć?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@br. nadwyżki przeważnie powstają po remanencie. U nas są to np. pomyłki podczas przyjmowania towaru z dostaw lub pomyłki podczas sprzedaży. takie nadwyżki zostają wciągnięte na stan przez korektę plus a braki zdejmowane przez korektę minus.

A u innych może magazynierzy handlują tym na allegro.

oznacz moderatorów

micha90
#7 Wielbiciel#

I w jaki sposób Państwo opisują takie towary żeby nie było problemow z regulaminem allegro?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:44052296  Po inwentaryzacji czyli nadwyżki będące  dowodem bałaganu w magazynie.

Pewnie zwroty nieujęte w ewidencji a również  przedmioty które powinny być utylizowane a przez pomyłkę ktoś położył na niewłaściwą półkę, no bo ładnie wyglądają.

Dziękuje ze rzetelne wyjaśnienie.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @micha90, z tego co sprawdziłem, oferty zostały usunięte z powodu parametru stan.

Nowy – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i nieuszkodzony. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu i mieć nieuszkodzone oznaczenia producenta – na przykład metki przy ubraniach. Produkt ten nie może mieć śladów użytkowania.

Z racji, że w opisie zaznaczyłeś, że opakowanie zostało otwarte, taka oferta nie może mieć zaznaczonego stanu jako Nowy.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

micha90
#7 Wielbiciel#

A co jeśli pisałem w tej sprawie do allegro i dostałem odpowiedz ze mogę wystawiać przedmioty jako nowy ale musze informować kupujących że opakowanie zostało otwarte.To jak mam wystawić taki przedmiot? jako powystawowy skoro jest nowy? 

oznacz moderatorów

atxpl
#8 Zapaleniec#

Mamy ten sam problem. Część towarów pochodzi z nadwyżek magazynowych ale opakowania były otwarte. Boty allegro zidentyfikowały na naszych aukcjach ten straszny proceder i zabrały nam punkty. W konsekwencji zmieniłem parametr stan towaru na powystawowy i póki co jest spokój. Natomiast chciałbym zobaczyć tą odpowiedz allegro, w której Ci napisali, że możesz sprzedawać jako nowy ale musisz napisać, że opakowanie zostało otwarte - podziel się skanem takiej odpowiedzi bardzo proszę. 

oznacz moderatorów