Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostawa i jej koszt ustalane ze sprzedającym Czy jest możliwość aby to wyłączyć?
@tel609535305 w ustawieniach dostawy próbowałeś odznaczyć kupujący może wpisać własny koszt dostawy
@tel609535305 Jak najbardziej możesz to wyłączyć. Zaloguj się do konta Allegro i wejdź w zakładkę moje oferty. Następnie edytuj daną ofertę w sekcji dostawa i płatność i usuń opcję „ustalane ze sprzedającym”. Wybierz i przypisz konkretne formy dostawy z cennika (np. Allegro Paczkomaty InPost, Kurier DPD itp.).
Jeśli nie ma jeszcze cennika- należy go najpierw utworzyć w zakładce Ustawienia dostawy.
Chciałbym np. aby był wyłącznie odbiór osobisty i mam tak zaznaczone a i tak kupujący wpisują Dostawa i jej koszt ustalane ze sprzedającym i nie mogę tego wyłączyć.
@tel609535305 czy to dotyczy zamówień, w których kupujący kupuje więcej, niż jedną Twoją ofertę? Jeśli tak, sprawdź proszę w zakładce Ustawienia dostawy w części Koszt dostawy dla kupującego, czy masz zaznaczoną opcję "kupujący może wpisać własny koszt dostawy". Jeśli tak, to w przypadku ofert, które nie mają wspólnych metod dostawy, kupujący będzie mógł wpisać własny koszt dostawy.
Jeśli nie, podaj proszę przykład oferty, o której piszesz, w której masz tylko odbiór w sklepie, a kupujący wybierają opcję Dostawa i koszt ustalane ze sprzedającym.
NP. TA OFERTA
@tel609535305 w tej ofercie masz zaznaczony tylko odbiór osobisty i nie znalazłam zamówienia, w którym kupujący zaznaczyłby opcję, o której piszemy.
Sprawdziłam inną Twoją ofertę (tamta nie jest aktywna), w której masz tylko odbiór osobisty i jest to jedyna opcja dostawy na formularzu płatności.
Sprawdziłam zamówienia na Twoim koncie i tam, gdzie wybrana jest opcja Dostawa i koszt ustalane ze sprzedającym kupujący wybrał kilka ofert, które nie miały wspólnej dostawy, więc powinieneś zmienić Ustawienia dostaw w części Koszt dostawy dla kupującego, tak jak opisałam wyżej.
Natomiast jeśli jedyną formą dostawy jest odbiór osobisty, a kupujący chce złożyć zamówienie na kilka ofert, automatycznie pojawi się opcja Dostawa i koszt ustalane ze sprzedającym i nie można jej wyłączyć.
To czyli kupujący kupi dwie szt szyb samochodowych których nie chcę wysłać z powodu częstego uszkadzania przesyłki i mam zaznaczone odbiór osobisty, to i tak kupujący może sobie wpisać sam koszt dostawy, tak mam to rozumieć?
@tel609535305 tak, kupujący w takim przypadku może wpisać koszt dostawy, ale w tej formie dostawy jest zaznaczone "Skontaktuj się ze sprzedającym, aby ustalić koszt dostawy", więc powinien w pierwszej kolejności skontaktować się z Tobą, wówczas możesz poinformować go o ryzyku nadawania przesyłek i ustalić koszt dostawy lub umówić się na odbiór osobisty.
Dziękuję już wszystko jasne.