Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie powiem, że zaskoczyła mnie wiadomość, gdy chcąc nadać paczkę pokazał się alert o konieczności własnej umowy. Oczywiście nie jest to takie proste jak w przypadku Inposta i chciałbym to trochę przyspieszyć, bo nie mam czasu na czekanie na kontakt ze strony poczty i resztę papierologii (wyjeżdżam, a muszę do jutra wysłać)
Czy mogę samodzielnie utworzyć etykietę przez stronę pocztexu i dodać nr etykiety ręcznie do zamówienia? Nie wiem jak to potem będzie rozliczone (w końcu wszystko wpłynie bezpośrednio na mój numer konta)
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@kovek Jeżeli podasz adresu email tylko kupującego (pomarańczowy ciąg bez +fioletowy)
i dodasz numer przesyłki allegro nie powinno policzyć Ci za przesyłkę dodatkowo.
@kovek Wyślij proszę zrzut ekranu, gdzie pojawia się ten komunikat. To pomoże mi w weryfikacji sprawy.
@N_Nitka28 nie mam po prostu umowy własnej z pocztexem i nie wiedziałem że jest takowa wymagana, a miałem nieprzewidywany wyjazd a nie chciałem ryzykować opóźnienia wysyłki. Nadałem przesyłkę samodzielnie przez strone pocztexu, podałem maskowane adresy mailowe. Będzie ok? Nr zamówienia ee4c9a50-6ac3-11f0-921e-c328cc334b1b z tego co widzę status paczki aktualizuje się bez problemu, nawet na etykiecie wygenerowało się logo allegro. Jedynie jestem 3 złote w plecy 😄
@kovek tak będzie ok, widzę tę przesyłkę u nas w systemie 👍
Załóż konto w e-nadawcy (nie trzeba mieć umowy), potem połącz z kontem Allegro. Następnie zaimportuj zamówienie i wygeneruj etykietę. W razie błędu zmień typ przesyłki na Pocztex i oczywiście przed zatwierdzeniem i pobraniem etykiety upewnij się, czy wszystko się zgadza.