anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD nie odbiera paczek z automatu

MAMY ROZWIĄZANIE!
E-Fashion2023
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, wczoraj nadałam dwie paczki w automacie DPD i do tej pory nikt się nimi nie interesuje. InPost w moim przypadku ma 100% pewność ze paczka nadana w paczkomacie bedzię na drugi dzień u kupującego, pozostałe metody dostawy działają w cały świat, czasami paczki leżą po dwa dni w ich paczkomatach i nikt nie odbiera. Jeśli można proszę o sprawdzenie.

Podaje nr A002F55HZ6

1021699857749U

Dodam ze z tego urządzenia kurier odbierał paczki zazwyczaj do godziny 13.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
gdvorek
Moderator
Moderator

@E-Fashion2023 konsultuję to, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@E-Fashion2023 potwierdzam, że skontaktowaliśmy się z przewoźnikiem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
E-Fashion2023
#9 Pomysłodawca#

Ok, czekam na informacje. Niestety nadal nie zabrane a myślałem że klienci będą mieć zakup do piątku. Znając życie zaraz pewnie wpadnie negatyw nie z mojej winy. 

oznacz moderatorów
E-Fashion2023
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, udało się coś ustalić? Paczki nadal nie odebrane z maszyny.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@E-Fashion2023 otrzymałem informację, że:

"przesyłka nie została odebrana z przyczyn serwisowych. Oddział przekazał informację, iż Kurier podejmie próbę odbioru w kolejnym dniu roboczym."

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AptekaNatolinska
#15 Entuzjasta#

@gdvorek  A z ciekawości: co to są przyczyny serwisowe?  Czy w takim przypadku allegro samo z siebie nie powinno pisać do kupującego, ze bije czołem o podłogę, ale z przyczyn serwisowych paczka nie zostanie doręczona kupującemu w terminie określonym przez allegro a sprzedawca niczemu nie jest winien i UWAGA; tu powinna być blokada  na wystawienie komentarza negatywnego przez kupującego.

Ech marzenie ściętej głowy....😂

oznacz moderatorów
E-Fashion2023
#9 Pomysłodawca#

Tragedia, klient chciał mieć kurtkę na weekend bo wyjeżdża a tu takie jaja. Uciekanie od inpostu wychodzi bokiem, u mnie inpost na 90% paczek w ubiegłym roku miał 100% doreczonuch na drugi dzień. Juz nie wspominając że Orlen zgubił moją paczkę i nie mam ani paczki ani pieniędzy, nadałem w automacie, nie zmienił się status a na infolinii mówią że nic nie widzą. Zaraz znając życie wleci negatyw + spadną punkty za wysyłkę w terminie. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@AptekaNatolinska rozumiem frustrację w takich sytuacjach, ale wyjaśniam, że nie jest to nasze zadanie, bo to nie Allegro dostarcza przesyłkę tylko przewoźnik.

Co do szczegółów przyczyn technicznych, sugeruję kierować pytania bezpośrednio do DPD.

Jeśli chodzi o komentarze to rozumiem obawy, ale kupujący mają prawo do wyrażenia swojej opinii. Jako platforma nie możemy ingerować w to prawo, chyba że komentarz łamie regulamin.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#

@E-Fashion2023 @gdvorek @AptekaNatolinska DPD to chyba najgorsza firma na naszym rynku > zamówiłem przesyłkę na adres domowy > kurierowi nie chciało się przynieść i zostawił w punkcie > stwierdził bezczelnie (kłamiąc), że nie było nikogo w domu > zadzwoniłem do BOK-u, gdzie dostałem od pracownika chamską odpowiedź "paczka jest w punkcie i koniec" > na odpowiedź na skargę napisaną 11/07 czekam do tej pory > tą firmę powinno się zaorać i posypać ziemię po niej solą > tak jak uczynili Rzymianie z Kartaginą🤔

oznacz moderatorów