anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dpd smart kurier od 40 zł ?

kwiaty-Isabell
#8 Zapaleniec#

do paczki za 40 zł kurierem dpd dopłacamy takjże 3,69 ? czyli prawie 10 %?

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

Albus_PL
#8 Zapaleniec#

Niestety po raz kolejny śmiem się nie zgodzić z tym, mi ciągle są naliczane opłaty choć nadaje tego samego dnia, kurier jest o godzinie 16.00 a mi opłaty za nadanie tego samego dnia są naliczane.
Chyba że Allegro ma błąd i źle mi nalicza te opłaty? Proszę o sprostowanie w takim wypadku.

oznacz moderatorów

xerima_mielec
#9 Pomysłodawca#

ok, klient kupuje towar za 50zł wybiera dpd smart i ja za to nie płacę nic ? tak? nawet jeśli zamówienie będzie o godzinie 22.00 a ja wyślę to następnego dnia. Tylko tak jak pisałem niżej, nie mam możliwości aby kurier odebrał moje paczki przed godziną 11 ( taki jest niby graniczny czas nadania bez naliczenia opłaty 3,99) . Kiedyś to wszystko było proste, obecnie porażka...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xerima_mielec jeśli spełniasz warunki czyli:
- zamówienie jest w ramach Smart! z dostawą kurierem lub metodą Allegro Paczkomaty InPost
- nadasz przesyłkę w dniu, w którym kupujący złożył i opłacił zamówienie lub wybrał opcję płatności przy odbiorze i kurier zeskanuje ją w dniu, w którym kupujący złożył i opłacił zamówienie (w przypadku płatności z góry). To zapłacisz od 0,99 zł do 3,99 zł, ale najpóźniej następnego dnia kalendarzowego po tym, jak otrzymamy informację o spełnieniu warunków zostanie Ci przyznany rabat pokrywający ten koszt. 
Jeśli wyślesz przesyłkę następnego dnia to nie będzie wliczała się do programu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zabawkoweabc
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, że w tym momencie, obniżyliście DPD smart do 40 zł, czyli ktoś kupuje coś u mnie o godzinie 21:00 z darmowym DPD Smart, , ja wysyłam to kolejnego dnia i doliczacie mi 3,99 do rachunku ?

oznacz moderatorów

Albus_PL
#8 Zapaleniec#

Musisz wysłać tego samego dnia co kupujący opłacił.
Co najlepsze system jest dziurawy, bo w sobotę i niedziele zapłacisz zawsze, chyba że pracujesz 24  na dobę 7 dni w tygodniu. Wychodzi na to, że Allegro stworzyło to celowo, by wyciągać kasę od sprzedawców. 

Jeżeli klient kupi o 23.55, opłaci i wybierze Smart Allegro DPD jesteś w plecy 3.99.

oznacz moderatorów

damianos99
#11 Animator#

ręce opadają.....nie dość, że Allegro finansuje przesyłkę napędzając klientów, to ziomki jeszcze narzekają, po pierwsze czytać ze zrozumieniem regulamin, nie chcesz płacić 3,99zł wyłącz cennik i zamień na Allegro bez ofert Smart dodając do cennika kuriera DPD bez dopisku Allegro, wtedy będziesz narzekał, że inni sprzedawcy sprzedają więcej bo oferują klientowi dostawę gratis +3,99zł lub zwrot o ile zmieścisz się w terminie wysyłki, dramat jak się to czyta.

oznacz moderatorów