anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Druk 3D a rozporządzenie GPSR

Orc3DLaboratory
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

mam pytanie odnośnie rozporządzenie GPSR. Sprzedaje wydruki 3D i troszkę nie wiem kogo mam wpisać w danych producenta. Czy mam wpisać firmę, u której mam wykupioną licencje na sprzedaż i druk ich modeli czy swoje dano jako osoba, która te modele drukuje. Dodatkowo "producent" nie podaje żadnych danych o zagrożeniach ponieważ sprzedaje tylko pliki do druku. Co mam dodać w takim przypadku? Mam napisać ostrzeżenie, że są małe elementy oraz ze nie należy brać produktu do ust? 
Pozdrawiam
Maciej

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Orc3DLaboratory Poprosiłam o pomoc w odpowiedzi odpowiedni zespół. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się tutaj.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Orc3DLaboratory
#8 Zapaleniec#

Dziękuje, czekam na informacje.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Orc3DLaboratory Niestety nie mam jednoznacznej odpowiedzi, ponieważ Allegro nie może udzielać porad prawnych.  Taka opinia nie byłaby wiążąca, ze względu na to, że nie mamy statusu kancelarii. Tego typu problemy najlepiej byłoby rozwiązać z kancelarią lub radcą prawnym, który byłby w stanie rozpoznać sprawę. 

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Orc3DLaboratory
#8 Zapaleniec#

Ale prawo nie działa w wstecz. W tej sytuacji rozumiem, że w aukcjach które mam już wystawione nie muszę wprowadzać tych zmian, dopiero w aukcjach które będę wystawiał po 13 grudnia?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów