anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusje - jak wyrolować sprzedawcę

RED
#21 Demiurg#

Przypadek z dzisiaj dający do myślenia - ku przestrodze

Kupujący zgłasza dyskusję z reklamacją, przesyła nawet jakieś zdjęcie - po czym ją zamyka

Co ma robić z tym sprzedawca - w dyskusji odpowiedzieć już nie może, roszczenie zgłoszone

wg allegro rozwiązana dyskusja nijak ma się do złożenia i procesu reklamacji

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/forums/postpage/choose-node/true/board-id/Sprzedajacy2

Rozwiązana – Dyskusja, którą kupujący oznaczył jako rozwiązaną i zakończył. A jeśli po 30 dniach kupujący nie oznaczy Dyskusji, automatycznie nadamy jej taki status.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne/jak-rozpoczac-dyskusje-i-wyjasnic-prob...

Do jednej transakcji możesz rozpocząć tylko jedną Dyskusję. Jeśli zakończysz Dyskusję, możesz ją ponownie otworzyć tylko raz. Będziesz mieć taką możliwość, dopóki nie upłyną 2 lata od danego zakupu.

O co mi chodzi - dyskusje allegro to bubel pod każdym względem

Kupujący może wznowić dyskusję po 14 dniach i stwierdzić, że sprzedawca nie ustosunkował się w dyskusji w terminie ustawowym i reklamacja jest uznana

Im więcej wgłębiam się w strony allegro o dyskusji - tym stwierdzam, że ostry chłam

cyt:

1. W kolejnym kroku wskaż powód Dyskusji. Zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście:
  • nie otrzymałem produktu
  • zamówienie jest niekompletne
  • problem z produktem
  • problem z odstąpieniem/ rezygnacją z zakupu
  • brak zwrotu wpłaty.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Moim zdaniem należałoby z braku możliwości odpisania w dyskusji odpisać klientowi przez zwykłą wiadomość w odpowiedzi no na maila o sprzedaży albo o otwarciu dyskusji  

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Monika__L Zgadza się. Wtedy odpowiedź jest udzielona i można to sprawdzić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@RED No zaskoczyłeś Mnie, mają ludzie pomysły, możliwe że się pomylił ale jak odpowiedzieć w dyskusji? odpisz tak jak Ci tu podpowiadają.☹️

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@LEW433 

Zwróć uwagę na podane powyżej linki i cytaty z allegro, dlaczego serwis mający 25lat nie dorobił się jeszcze normalnej procedury składania reklamacji? Tak by konsument i sprzedawca wiedzieli co robią z pkt widzenia prawa w dyskusji. Ponadto co to znaczy dla konsumenta " Jeśli zakończysz Dyskusję, możesz ją ponownie otworzyć tylko raz." - jakieś abuzywne ograniczenia odnośnie składania reklamacji?

oznacz moderatorów