Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed rozkwitem Allegro z przyjemnością chodziło się na miejskie targowiska,zwłaszcza frajda dla kolekcjonerów,miłośników książek,bibelotów. Niedziela zawsze skupiała wielu sprzedających i kupujących,ba ciężko było przechodzić miedzy stoiskami a straż miejska rozganiała sprzedawców z przed targowiska.
Kiedy już wiele osób oswoiło się z Allegro już trudniej było kupić dobrą książkę,starą filiżankę,używanego zegarka ,film,na pytanie ,czy stały sprzedawca będzie miał książki słyszałam tylko -Pani tutaj sprzedam za grosze a na Allegro zawsze mam więcej i nie muszę stać cały dzień.
Ostatnio szukałam książek używanych sprzedawców gdzie zawsze się zaopatrywałam-nie ma ,bibeloty tańsze-nie ma, Patrzę na starocie ceny nie do przyjęcia,coraz to mniej aukcji,albo aukcja z minimalną kwotą,Allegro jeszcze bada wprowadzenie zasad domu aukcyjnego,rozmawiam z znajomymi bardzo dużo wraca na targowiska, płaci placowe i twierdzi że- Allegro?Tutaj sprzedam więcej i więcej mam zarobku no i kontakt bezpośredni. Faktycznie targowiska co tydzień pełniejsze, kupiłam wreszcie tanią książkę, a znajomi chwalili się tanimi kolekcjonerskimi zdobyczami.
Prawdziwe, a to takie śmieszne 😄
@konto zamknięte "poszedł Tuwimem".. 🙂
@konto zamknięte Kurde...., jak Ty to ze starszej mowy przetłumaczyłeś?
to obrazek z Wieśka Czy 😮
Nie z Wieśka, ale w tematyce Wieśka i ładnie zrobiony
@br. Mylisz się, bo jednak z Wieśka:)
3. Mahakamskie rudokopy
https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-26-wiedmin-3-13-znanych-i-nieznanych-nawiazan-do-polskiej-...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@konto zamknięte
ah tak 😮
@pulkownik66 No, no... Tego nie znałem Uczono mnie kiedyś Tuwima, ale nie tego !
Dobre !!
Takie dobre i mocne, że do dziś cenzurują. Na YT jest świetne wykonanie - ale niepełne. Na co bardziej antyklerykalne fragmenty spuszcza się zasłonę milczenia nawet w XXI wieku
@konto zamknięte No to na targ z.....gołą du.....
*pip*ą 😄
@renifer611 allegro dąży aby było tylko kup teraz i tylko nowe przedmioty ( najlepiej drogie). Ma nie być targowiskiem tylko sklepem. Dlatego te fajne zmiany ( kolejne!) od 01.09. Cel jeden : wywalić starocie i licytacje z serwisu 😞
no tak, bo na tym się nie zarabia 😮 a oni patrzą na hajs, który z nowych rzeczy zgarną większy 😮 bo lepiej mieć jeden przejazd za 100zł niż 10 przejazdów po 10zł 🚕
@pinsplash, zostanie tylko Strefa Marek i oficjalne sklepy producentów😁
Jakby mieli trochę odwagi to sami by powiedzieli gdzie nas sprzedawców staroci mają i co o nas myślą a nie walić nam kłody pod nogi abyśmy sami stąd odeszli
Nowych przedmiotów też już nie będzie się opłacało kupować bo przy takich prowizjach,wzrastają ceny gdzie w stacjonarnym sklepie jest taniej ,często są wyprzedaże . Z przyzwyczajenia zakupy to tylko Allegro no i mam smarta kupiłam sztuczny trawnik,który okazał się droższy niż w sklepie obok miejsca zamieszkania.
@pinsplash "Ma nie być targowiskiem tylko sklepem"
Jeśli tak się stanie to przestanie być tym czym było i będzie się powoli staczać. Sklepów jest u nas dostatek, pewnie jeszcze niejeden się zmiesci ale to nie będzie to co było. Żadne promocje nie pomogą, to nie Media-media ani Biedronka.
I w ten sposób strzelą sobie w stopę. Z bazooki. Skutki będą opłakane, dla Allegro też.
Z finansowego punktu widzenia jeden telewizor to więcej niż trzy książki, osiem pocztówek i dwie mapy razem wzięte.
Z psychologicznego punktu widzenia jest inaczej. Klient, który do tej pory robił cztery zakupy na Allegro, teraz zrobi jeden zakup tutaj, a trzy gdzie indziej. Taki klient szybko przyzwyczai się kupować gdzie indziej - tym bardziej, jeśli zauważy, że gdzie indziej jest taniej.
Takie budowanie lojalności przy pomocy buldożerów nie wróży dobrze.
Nie rozumiem tego. Tyle lat budowania wizerunku serwisu, gdzie jest wszystko, a teraz wjeżdżają buldożery?
Mam jednak nadzieję, że nie będzie aż tak źle