Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od godziny nie mogę importować przesyłek.
Mam to samo od 8:00 brak możliwości połączenia DPD online z allegro (wszystkie inne funkcje działają) ewidentnie wina po stronie Allegro-DPD
DPD odsyłą do Allegro- ponieważ to po strinie Allegro jest problem!!!
Ja po tym jak dodzwoniłam się na infolinię DPD otrzymałam informację, że usterka jest już zgłoszona do działu IT i w ciągu godziny mam sprawdzić czy import już działa..
Dzień dobry Również mam problem od rana
w dalszym ciągu goowno z importem, czy allegro coś robi? macie info?
dzwoniłam koło 9:30 na infolinię inpostu spytać czy oni wiedzą co się dzieje (to w końcu ich strona też nie współgra poprawnie z Allegro) i pani powiedziała, że z inpostem wszystko w porządku i to wina Allegro, więc jak zwykle niewiadoma czyja wina i kiedy i co zrobią
bo u mnie problem z inpostem a nie DPD, ale w takim razie widzę, że dzisiaj ogólnie nie działa import
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dziewczyny, coś wiadomo?
również nie importuje mi wszystkich przesyłek, rano udało się zimportować tylko 2, ale nie stworzyło do nich etykiet, nadało tylko numery przesyłek, które nie "przeszły do allegro"
@motobob @Bielizna_Sekret @ZumiSklep-Outlet @waldemarek_2004 @MarcinSaks poprosiłam o kontakt z DPD, ponieważ problem dotyczy ich narzędzia, więc z naszej strony nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić i naprawić. Gdy tylko otrzymam odpowiedź w tej sprawie, dam znać.
AKTUALIZACJA 16.03.2023 g. 11:10
Otrzymaliśmy informację, że błąd został już naprawiony i import przesyłek do narzędzia DPD powinien już działać. W wyniku błędu mogą występować opóźnienia, ale przesyłki powinny być już prawidłowo importowane.
Tak jak wyżej napisałam, że nie tylko DPD nie importuje, bo InPost też, czy oni też już zajmują się naprawą?
@Bielizna_Sekret napisz proszę jaki komunikat pojawia się przy próbie importu zamówień do Managera przesyłek InPost?
No właśnie nie pojawia się żaden komunikat, po prostu ich nie importuje, a jeśli importuje (2 się pojawiły) to nie tworzy mi dalej etykiet, ale dalej pokazuje je w tych zimportowanych
@Bielizna_Sekret w pierwszej kolejności sprawdź proszę czy problem występuje też, gdy korzystasz z innej przeglądarki. Jeśli tak - czy mogę poprosić Cię o przesłanie filmiku, który obrazuje ten problem na adres spolecznosc@allegro.pl?
Problem z DPD występował u większej ilości sprzedających i został wyjaśniony z przewoźnikiem, natomiast nie mamy zgłoszeń na temat problemów z InPostem (przewoźnik również nie potwierdził takich zgłoszeń), dlatego, aby móc to zweryfikować, Dział techniczny musi zobaczyć dokładnie co się dzieje.
Z DPD - "504 Gateway Time-out"
Importowane są przesyłki tylko opłacone, przy imporcie przesyłek pobraniowych pojawia się komunikat: błąd walidacji: Podano błędne parametry lub użyto błędnej transformaty
U mnie przed chwilką zaczęło działać ale nadal jest problem z importem przesyłek pobraniowych
pobraniówki nie wchodzą, ale przez formularz allegro mozna druknąć etykiety