Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Importuję części samochodowe.Zauważyłem problemy z wystawieniem np.kołpaków ,bo trzeba EAN , nikt mi takiego numeru nie dostarczy ,czy to nie przesada?
@ital-auto-parts Poczytaj, można zamówić:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a
żadna podpowiedź
@ital-auto-parts jeśli producent nie nadał i nie ma na to ochoty to pozostaje to Tobie 😞
Za przydzielenie numeru GTIN dla produktu odpowiedzialna jest firma, która jest właścicielem nazwy handlowej produktu (marki), niezależnie gdzie i przez kogo został on wyprodukowany. Są to m.in.:
Zwróć się do właściciela marki, aby nadał kody dla tych produktów. Jeżeli nie możesz się z nim skontaktować - możesz nadać numery GTIN (kody EAN) z własnej puli, którą uzyskasz od organizacji GS1 Polska.
Tu masz cennik https://www.gs1pl.org/cennik
Dziękuję.Porażka ,Czas zwijać się z allegro,kto jest w stanie wypełnić takie bzdury pośród sprzedawców w realnym czasie? i za jakie pieniądze?
Z choinki się urwałeś?
Temat wałkowany od co najmniej 6 miesięcy
za takie rzeczy płaci się grube pieniądze chyba że zna się obejścia 😛
@ital-auto-parts nie jest to takie drogie choć dodatkowy koszt
Przy 100 kodach masz 300 zł rejestracja i 267 zł roczny abonament przy 2 - 5 mln obrotów 🙂
to daje średnio 22 grosze za kod miesięcznie 2,50 zł rocznie nie jest to takie straszna jak ma wpłynąć na sprzedaż to żadne koszty 😄
@kostas11 zgadzam się jednakże pamiętaj że większość sprzedawców allegro jedzie na minimalnych marżach a od stycznia znów podwyżki prowizji itd.
EAN-y to kolejne wymuszenie celem wsparcia partnerów a nie sprzedawców. Allegro jako gospodarz dla sprzedawców powinno te kody przynajmniej pierwotny wykup załatwić za darmo dla pokazania korzyści a nie tworzyć kolejny trójkącik gdzie All i GS1 robią cię na kasę a ty grzecznie się dajesz.
Sory ALL za porównanie ale taka prawda a niektórym trzeba zobrazować sytuację
@TOPe-commerce ean bardziej potrzebny do kampanii sprzedażowej, podpowiadania tańszych ofert klientom, google ads wymaga więc potrzebny im do kampanii allegro w wyszukiwarce, większa baza towarów z parametrami więc większa widoczność w wyszukiwarkach itp. 😞
ps. ja prawdopodobnie 20 stycznia kończę zabawę tu bo prowizja mi skoczy o 60 % 😞
@kostas11 widziałem w innym temacie bodajże twoje wyliczenia i to masakra tylko współczuje.
Co do EAN owszem zgadzam się ale jeżeli All chce robić SEO to niech sobie za to zapłaci a nie znów my jesteśmy sponsorami obrabianymi od tyłu
Racja ! ,Wali wszystko w sprzedawców,podobnie jak wymuszanie transportu przesyłek od kurierów z którymi AlLEGRO PODPISAŁO UMOWĘ za jakieś minimalne ceny ,
Ciężko będzie w najbliższym czasie wyplątać się z AlLEGRO,ale nie ma nic do końca świata ,konkurencja nie śpi,ale to już co innego liczy się tu i teraz.
Zapraszam wszystkich do składania podpisu i podjęcia współpracy