Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie: Allegro pisze, że EAN nie istnieje, ale na Alegro jest już taki towar. Jak stworzyć taką oferte? EAN: 1818912670759
@BuyTop Czy ten problem pojawia się również wtedy, gdy wystawiasz ofertę przez formularz sprzedaży bez użycia zewnętrznego programu?
Są 4 produkty w katalogu Allegro o tym samym numerze EAN (zresztą nie zarejestrowanym w GS1) w różnych kategoriach: zabawki-wodne-260302, banki-mydlane-258397, militarne-pistolety-93566 i inne.
Albo wystawiasz w innej kategorii, albo teraz Allegro już nie akceptuje numeru EAN nie zarejestrowanego w GS1
Czyli "kombinuj". Allegro wcześniej łączyło oferty z produktami z katalogu - jak popadnie.
Teraz - odłącza je.
Na dodatek "mały kwiatek" - chcę poprawić ilość sztuk w towarze - nie da się.
Bo Allegro chce połączyć moją ofertę z produktem ze swojego błędnie działającego katalogu, gdzie producentem mojego towaru jest firma "X", a producentem towaru z katalogu Allegro jest firma "Y". Mogę jedynie podłączyć się pod ten produkt, wprowadzając w błąd kupujących - tego wymaga Allegro. Jest też druga opcja - oferta zostaje wystawiona bez powiązania z tzw. katalogiem produktów Allegro.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ELMIXAGD_pl Niestety, tylko to pozostaje. Nie raz był tu poruszany wątek o tym katalogu, który jest KOMPLETNYM NIEPOROZUMIENIEM, ale Allegro z uporem maniaka brnie dalej w to bagno.
@annas14-firma Przeczytaj, jaki błąd tam wyskoczył. Nie podano w ogóle EANu. Gdyby EAN był błędny, treść błędu też byłaby inna.
@BuyTop Skontaktuj się z pomocą techniczną oprogramowania, z którego korzystasz bo najpewniej mają błąd, który nie uzupełnia pola EAN (GTIN) z jakiegoś powodu. Błąd nie stanowi, że nie ma EANu na Allegro, tylko że nie podano do wystawiania EANu, który jest wymagany. Coś poszło nie tak po stronie tego oprogramowania.
@Client:94057046 Wprowadzasz w błąd >Allegro pisze, że EAN nie istnieje, ale na Alegro jest już taki towar. Jak stworzyć taką oferte? EAN: 1818912670759 > ten prefix 181 nie istnieje w bazie GS1 > więc na chwilę obecną nie wystawisz produktu z takim EAN-em > kiedyś tak, ale od momentu jak system sprawdza zgodność z bażą GS1 > to prefix kodu musi znajdować się w bazie > i to niewązne jaki błą wyskakuje > nie wystawisz z prefixem zaczynającym si od 181.
@Ziolko39 Nie wprowadzam w błąd, tylko mówię o błędzie który ma użytkownik. API Allegro wyświetla inny błąd dla błędnego EANu. Na zdjęciu jest błąd, że brakuje parametr a nie że jest błędny. Zwyczajnie nie rozumiesz, o co chodzi.
@Client:94057046 Ok. Niech Ci będzie. Spróbuj cokolwiek wystawić z EAN-em z prefixem 181. Np. właśnie z tym nieakceptowanym 1818912670759, lub innym z zakresu prefixów 140 - 299.
@Client:94057046 1526548975215, 1748965412580 te kody są skostruowane prawidłowo z właściwą liczbą kontrolną > tylko ich prefixy nie istnieją w GS1 > spróbuj, tak dla zabawy cokolwiek wystawić z tymi kodami. System ich nie przyjmie.
@Ziolko39 Czemu do mnie piszesz nie na temat moich komentarzy? Nie obchodzi mnie, czy można użyć tego czy tamtego EANu. W tym wypadku to nie jest główny problem, jaki ma BuyTop. Odczep się.
@BuyTop napisał > Witam, mam pytanie: Allegro pisze, że EAN nie istnieje, ale na Alegro jest już taki towar. Jak stworzyć taką oferte? EAN: 1818912670759
Czyli wg tego wpisu chce stworzyć ofertę z nie istniejącym EAN-em > choćby nie wiem jak kombinował, to się nie uda > to, że oferty z takim EAN-em istnieją świadczy tylko o tym, że zostały wystawione przed obowizywaniem bazy GS1> i będą dalej na Allegro > jak cała masa innych z "sufitowymi" EAN-ami. Tylko, że nie da ich się edytować, żeby coś znmienić, wznowić czy wystawić podobną. To jest głowny problem > jak poda poprawny EAN to pewnie wystawi ofertę bez problemu. Zamiast szukać "dziury w całym" wystarczy zmienić EAN na poprawny i po kłopocie. Tak to funkcjonuje.
W moim katalogu nie ma ofert bez EAN
@BuyTop Kiedyś mozna było wystawić ofertę z numerem EAN wziętym z sufitu. Pewnie wtedy były wystawione te oferty > dlatego ten EAN istnieje > ale nowe oferty muszą mieć EAN zgodny z bazą GS1. Tamte oferty będą istniały do ich wyprzedaży lub zmian w ofercie > a wtedy system już nie pozwoli ich wznowić. Kod z prefiksem 181 nie istnieje w bazie.
bardzo dziękue za pomóc.