Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W związku z tym że allegro ma wymagania - OK - ale to że ich programowanie ma błędy to już nie.
Zmienili cenniki prowizji - wiec i zakończyli mi aukcje - chciałem wznowić ale niestety - błędny EAN który nie jest wymagany - więc kasuje nie wymagany EAN - i nic to nie daje nadal nie wystawia ale wymusza i nie przepuszcza przez połaczenie w Produktem w bazie Allegro - koło się zamyka - nie chce powiązać - brak nieobowiązkowego EAN - a system nadal łączy z moim produktem który to ja stworzyłem. I to jest ten błąd - nie da sie tego przeskoczyć w większości kategorii. Czasami klikając wystaw - nie wystawia i wznów i znowu wystaw itd. kilkanaście razy az wystawi ofertę. Czyli się da bo błędnie czyta algorytm. Wiec chce wstawić kody EAN n moje produkty Craftowe - nigdzie indziej nie dostępne.
Dlaczego nie ma opcji wystawienia takich ofert Zupełnie indywidualnych a nie globalnie dostępnych - No tak bo allegro chce wiedzieć ile zarabiam na swoim produkcie.
Jak się nie da to uciekam całkowicie z Allegro.
@uskomostroda potrzebuję więcej danych, aby Ci odpowiedzieć. Jakich produktów dotyczy ten problem? Jaki konkretnie komunikat się pojawia?
Jeśli w jakieś kategorii kod EAN jest wymaganym parametrem, to będziesz mógł stworzyć produkt, tylko jeśli go uzupełnisz.
Pani Moniko - Jeśli EAN jest wymagany ok rozumiem, ale jeśli jest wyraźnie napisane że opcjonalnie wiec nie jest wymagany to dlaczego aukcja sie nie wystawia nawet nie przechodzi do weryfikacji do tego jeśli Oferta miała zły EAN i miała swój produkt - unikalny bo moje produkty sa tylko i wyłącznie u mnie nigdzie indziej - to mimo odłączenia od produktu ze złym EAN i pominięciu nadal nie pozwala pominąć mimo że chcę żeby powstal produkt bez EAN co jest zupelnie normalne. Nie ma żadnych błedów komunikatów - poprostu albo wraca do dodania do produktu albo zapisuje bez wystawienia i kończy od razu - brak jakich kolwiek błedów. Zwróciłem uwagę na to że zmiana nazwy - lub zmiana kolejności miniaturek lub i zmiana nazwy wew. oferty pozwala wystawić jednak jest to sporadycznie - Błędnie algorytm weryfikuje. I teraz bedzie problem bo nie mogę zmienić produktu ze złym EAN-em wiec nie zmienie produktu i powstaje problem zapętlony. To jest błąd systemu wystawiania oferty.
Dziś rozmawiałem z Przemiłą Panią z GS1 - oj kultury i wiedzy inni powinni się od nich uczyć -
Dostałem ogrom porad i wiedzy - co i jak poprawnie zrobić ale stanę przed murem nie do przeskoczenia na Allegro.
Gdzie wyeksportuje całe oferty wstawie kody EAN i zaimportuje ?? - mam nadzieje że jest taka opcja mimo konta prywatnego - bo wystawianie 1000 ofert a co innego ilość sprzedaży i donosu do Fiskusa za ilośc sprzedanych ofert. Na szczęści sa prawa i obowiązki dla 2 stron a nie tylko dyktatura jednej ze stron.
Obecnie weryfikuje liste zakończonych - były dublowane oferty - teraz bedzie igła zrobione tylko prosze usunąc błędy wystawiania ofert - to jest niedopuszczalne w tych czasach na tak potężnej platformie wypasionej w mega bajery a nie działa prosta sprawa jak wystawienie zwykłej oferty bez dorabiania BL.
Grzesiek
@uskomostroda rozumiem, ale tak jak napisała wcześniej Monika, jeśli mamy odnieść się do Twojego problemu i pomóc go rozwiązać potrzebujemy konkretnych danych i informacji.