anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fałszywe konta na Allegro

suweren
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

Proszę o pomoc bardziej doświadczonych sprzedawców lub Allegro dział bezpieczeństwa. Sprawa wg. mnie jest poważna.

Od jakiegoś czasu ok. 2 tygodni mam taką sytuację. Prawie codziennie mam klienta który świeżo zalogował się do serwisu Allegro. Wygrywa po 20-40 aukcji i zero kontaktu. Powiadomienie Allegro nic nie daje. Konta są zawieszane. Wciąż zakłada nowe konta. Nie ukrywam, że jest to dla mnie bardzo obciążające. Prowadzę sprzedaż w formie licytacji od 1 zł. Każda aukcja musi być indywidualnie przygotowana ze względu na specyfikę towaru który oferuję do sprzedaży.

Proszę o radę jak rozwiązać problem.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

client11546
#11 Animator

ten dział bezpieczeństwa nie pomorze wiadomość będzie automatyczna oni nie więdzą co to jest bezpieczeństw na ALLEGRO!!

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@suweren w tej sytuacji proszę Cię o kontakt przez formularz - wskaż loginy, abyśmy mogli dokładnie zweryfikować sprawę. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

suweren
#9 Pomysłodawca

Właśnie skorzystałem z formularza. Dzisiejszy orzeł Client:1369177xx właśnie został zawieszony bez mojego udziału. Dział bezpieczeństwa zadziałał ale zbyt późno. Szkód narobił. 15 aukcji szlag trafił. Podejrzewając co się święci w kilku lub kilkunastu aukcjach zdołałem odwołać trefne oferty. To zawieszanie kont, to walka z wiatrakami. Dopóki Allegro nie wprowadzi systemu uwiarygodnienia poprzez np. przelew z rachunku symbolicznej kwoty, to całe to zawieszanie nic nie da.

oznacz moderatorów

suweren
#9 Pomysłodawca

Jeszcze jedna prośba : czy można utworzyć konto na Allegro bez podania numeru telefonu ?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@suweren na e-mail 

oznacz moderatorów

suweren
#9 Pomysłodawca

Dziękuję. Boki zrywać z takiej weryfikacji.😀

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@suweren do póki nie zablokują IP to nic nie da się zrobić. A jak używa jakiegoś VPN to nic nie zrobią wg.

oznacz moderatorów

suweren
#9 Pomysłodawca

No to lipa. Po dwudziestu paru latach trzeba pakować manatki i szukać bardziej bezpiecznej platformy. Przecież to może rozłożyć na łopatki każdą firmę. Dziękuję.

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

Jasne. Logujesz się kontem google albo przez fB. To 5 sekund trwa...

oznacz moderatorów