Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy można zastrzec sobie jakieś słowny znak wpisać go nie zgodnie z prawdą w pole kod producenta a następnie szantażować sprzedawców to tego towaru kod producenta to 17WK-0601
a sprzedający nie zgodnie z rzeczywistością i prawda zamieszcza na allegro
aukcja
kod producenta
Kod producenta
wakuku 1 JHC e-commerce letsvan
nie ma takiego kodu producenta
nazwę znak słowny zastrzeżony został wtopiony między wakuku 1 a producenta letsvan
jest to nie zgodnie z prawem i stanem rzeczywisty dopisywanie teraz do wszystkich swoich aukcji swojego słownego znaku jako kod producenta następnie dostajemy pisma o kilku tysięczne odszkodowania .Działa na szkodę sprzedających kupujących oraz allegro .
wszystkie aukcje tego sprzedawcy wprowadzają w błąd.
prosze o klarowną wypowiedz .
jeśli to jest zgodne z prawem
Będziemy szerzyć ten proceder skoro jest legalny i zgodny z prawem
tu następna labubu firmy POP MART
@grafikalin Raz że kod produktu to nie miejsce na markę - zgłasza się błąd w produkcie i proponuje zmianę, tyle. Dwa że to to słowo nie jest zastrzeżone dla tego produktu, niech spada prostować długie żółte owoce (jak niedojrzałe jeszcze to są zielone), dodatkowo bym go pozwał o próbę wyłudzenia.
Zobacz na oferty autora tego postu, to zwykły cwanaiczek który dokłądnie robi tak samo, a tu szuka poprostu sposobu jak pozbyć się konkurencji. Zgłasza tu innych sprzedawców robiąc to samo do tego wystawia po 10 ten sam produkt i podpina pod każdy ean jaki znajdzie na allegro zobacz sobie tego oferty i nie wspierajcie tego cwaniaczka bo kolejną jego ofiarą możesz być ty. Takim jak autor sprzedawcom to powinny być blokowane konta.
Widzę, że otrzymałeś od nas odpowiedź w tej sprawie mailowo. Ja również zgłosiłem ofertę do weryfikacji. Dzięki za sygnał.
@grafikalin rozumiem że dostałeś wezwanie bo podpiąłeś się pod ten produkt w katalogu ? czy sprzedajesz ten sam produkt, tego samego producenta i tym samym kodzie producenta ?
Wprowadź se ten produkt pod swoją marką i kodem, ale jak znam życie Allegro i tak połączy je razem jak zdjęcia będą tego samego 🙂
Poinformuj też autora pisma że wystawiając na allegro stracił prawa autorskie i przekazał wszystko allegro do dalszego rozpowszechaniania i udostępniania innym sprzedawcom 😄
Aż sobie sprawdziłem sprzedawce który zamieścił ten post.
Przedmioty użytkownika grafikalin - Allegro
Wcale się nie dziwie, że dostał takie wezwanie, autor post ma po 10 takich samych ogłoszeń i podpina się pod losowe eany, nie dość że niezgodnie z prawem to niezgodnie z regulaminem powiela ogłoszenia i zaniża ceny w każdym.
Najlepsze jest to, że pisze, że sprzedawca ma przedmioty POP MART pod innymi eanami, a sam ma LABUBU pod polskimi eanami z losowymi kodami produktu.
Niezły agent z tego grafikalin zobaczcie co ona ma w swoich ofertach, a zgłasza tu innych sprzedawców.
A tu Twoja oferta cwaniaczku labubu za 24 zł "ORYGINALNE" 😄 😄 😄 😄 Z Polskim kodem ean
I jeszcze wrzucasz zdjęcia tej podróbki podpisując że marka to POP MART. Powinni Ci zablokować konto, za sprzedaż podróbek i zgłaszanie innych sprzedawców
| EAN (GTIN) | 5904873027216 |
Proponuję ochłonąć - inaczej ta wymiana zdań skończy się z przerwą od forum.
Dobrze Panie moderatorze.
W takim razie proszę o informację co Pan sądzi o ogłoszeniach sprzedawcy który napisał ten post.
Wrzucam link poniżej
Przedmioty użytkownika grafikalin - Allegro
Co Pan sądzi o sprzedaży podróbek POP MART i wakuku których sam autor zgłosił innego sprzedawce.
Co Pan sądzi o wpisywaniu losowych kodów produktów które autor postu sam oskarżył innego sprzedawce.
Co Pan sądzi o wystawianiu po 10 - 15 ofert tego samego produktu i podpinanie się nimi do katalogów innych sprzedawców.
A co Pan sądzi o sprzedaży podróbek wrzucaniu zdjęć tych podróbek w ogłsozenia, a w markach wpisywanie oryginalnych producentów
Mogę zaczerpnąć opini co Pan sądzi o autorze posta jako sprzedawcy w allegro ?
To nie moja rola, by recenzować czy oceniać oferty poszczególnych sprzedających. Od tego mamy odpowiedni zespół, który zajmuje się weryfikacją takich zgłoszeń. Przekazałem oferty do sprawdzenia, a Ty również możesz skorzystać z formularza i zgłosić takie oferty.
Dziękuje serdecznie,
Jak autor posta będzie dalej pyskaty to napewno zgłoszę, a widzę właśnie po sprawdzeniu, że posiada także inne konta allegro na których sprzedaje te same przedmioty.
Albo lepiej jak będzie jeszcze jakieś działania przeprowadzał to przekaże wszystkie temu sprzedawcy którego zgłosił i niech ten sprzedawca ma dobrą zabawę z tym cwaniaczkiem
Myślę, że autor postu powinien zakończyć dyskusje i próby działań na konkurencji ponieważ jego większość ofert jest do usunięcia, konto do zablokowania i 3 lata do odsiedzenia. Dziwne, że w swojej sytuacji jest tak odważy i pyskaty
co ty z tym labubu zgłaszaj wszystko masz takie prawo
ja od kilkudziesięciu lat jestem na allegro i nigdy nikogo nie zgłosiłem bo takich za okupacji załatwiali w bramie.
temat napisałem czy legalne jest wpisywać w kod producenta własną markę i wysyłać żadania pieniędzy kilka tysięcy za każdą aukcje .
Jeśli już chcesz wyjaśnień z labubu to wyjaśniam wszyscy ale to wszyscy sprzedawcy na allegro maja tą maskotkę z tej samej lub podobnej dystrybucji.na naszych aukcjach cena była 59,99 potem 45 obecnie 17.99 zaraz zmienimy na 5 zł bo mamy do tego prawo my regulujemy ceny.
ten temat kończę a jak jesteś zainteresowany rozpocznij swój temat zgłaszaj kapuj donoś i rób sobie co chcesz bo jakbyś umiał czytać to na samym początku jest napisane że to mnie zgłoszono
po co konkurować ceną, jakością, obsługą
obecnie na allegro można konkurować eanami
serwis to ignoruje lub czeka na zgłoszenie, a przecież to czyny nieuczciwej konkurencji opisane w ustawach