anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fałszywy zarzut przeterminowanego produktu

henry
#7 Wielbiciel#

Allegro anulowało aukcję pod fałszywym zarzutem - Przedmiot w Twojej ofercie był przeterminowany.

i zagroziło zawieszeniem konta.

Chodzi o ofertę:

Podstawowa wiedza o herbatach Puer wykazuje, że te herbaty czym starsze tym lepsze i droższe i mogą mieć nawet 100 lat i nadają się do spożycia - 4 letni sheng jest wyjątkowo młody. Herbaty 100 letnie mogą kosztować na aukcjach kolekcjonerów tyle co luksusowy samochód.

Chat GPT - 

Jak długo można pić herbatę Pu-erh? Czy może się przeterminować?

Herbata Pu-erh, zwłaszcza jej wersja sheng (surowa) i shu (dojrzewana), to jeden z nielicznych rodzajów herbaty, które nie mają terminu ważności i mogą dojrzewać przez dziesiątki, a nawet setki lat!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Ty to wiesz ale może jakiś ekspert tego nie wiedział ,jakiś sygnalista zgłosił Twoją aukcję i ekspert zadziałał.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 ekspert powinien wiedzieć  co zrobić z takim zgłoszeniem więc nie nazywaj w ten sposób pierwszego lepszego ,,Hipka ,, z ulicy .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@mdrogeria No fakt ,niepotrzebnie mu koronę założyłem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@henry dziękuję za Twoje zgłoszenie! Anulowaliśmy działania, możesz wznowić ofertę, nie trzeba nic w niej zmieniać, problem już się nie powtórzy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

henry
#7 Wielbiciel#

Za fałszywe oskarżenie jest odpowiedzialność karna.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@henry było to automatyczne działanie, domyślam się, że spowodowane podaniem roku 2021 w tytule. Poprosiłam o weryfikację tego działania i informacje, co możesz zmienić w ofercie, aby to się nie powtórzyło. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

henry
#7 Wielbiciel#

Witam, jasne, że to robota bota ale powinien on być prawidłowo skonfigurowany przez odpowiednie osoby. Podałem rok w tytule bo to jest ważne dla klienta, klienci, którzy się na tym znają kupują stare Puery czyli najlepiej powyżej 20 lat. Likwidowanie daty produkcji z tytułu aukcji jest na szkodę klienta, sprzedającego i Allegro - rozwiązanie problemu to właściwa konfiguracja bota. Nie tylko prasowane Puery ale również inne prasowane herbaty, np. Białe, Czarne, Dian Hong nie mają daty przydatności do spożycia - to podstawowa wiedza dla osób znających się na herbacie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@henry rozumiem, wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. Na razie informacja o roku w tytule to moje domniemania, więc poczekajmy proszę na odpowiedź z odpowiedniego działu. Obawiam się jednak, że otrzymam ją dopiero po weekendzie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@henry  Ja rozumiem twoje obiekcje  ale musisz zrozumieć uwarunkowania  takiego serwisu jak Allegro.  Artykuły spożywcze w tym herbaty mają określony termin ważności i nie wymagaj żeby ten wymóg został zniesiony.

Oczywiście możesz porozumieć się z Allegro i opracować specjalny algorytm który będzie omijał ten wymóg na twoich ofertach, możesz też zlecić na zewnątrz opracowanie takiego  oprogramowania.  Tylko mam wątpliwość czy koszty tego progrsmu- algorytmu nie przekroczą  opłacalności  takiej sprzedaży. Bo to twój wynalazek i ty powinieneś ponieść koszty takiej innowacji.

Sprzedajesz towar specjalistyczny, niszowy może lepiej utwórz własny serwis sprzedaży takich  artykułów.

I jeszcze jedno, skoro porównujesz takie herbaty do przedmiotów kolekcjonerskich to może powinieneś sprzedawać je w dziale Kolekcje.  tam naprawdę im starsze tym droższe i może  nawet lepsze.

oznacz moderatorów