anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Formularz wystawiania brak opcji licytacja

Natiga_Galeria
#8 Zapaleniec

Cześć, dzisiaj wystawiamy partię aukcji, ale formularz wystawiania nie oferuje licytacji. Czy było to planowane?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zapewne z czasem licytacje mogą się stać historią ale póki co wystawiam i nie ma problemu. Może to być związane z łączeniem wysyłek na inne rynki (jam masz Czechy czy Słowację) w ustawieniach a na te rynki w licytacjach się raczej nie da wystawiać . 

oznacz moderatorów

Natiga_Galeria
#8 Zapaleniec

Automatycznie włączyli nam oferty na rynek czeski i słowacki. Stąd ten problem.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Natiga_Galeria Też to zauważyłem ale od razu zrobiłem zmianę w ustawieniach wysyłek eliminując możliwość wysyłki do Czech czy Słowacji i po problemie .Może komuś zależy na klientach z tamtego regionu ale u mnie w antykach i kolekcjach to może z jedno zamówienie miałem w ciągu 5-10 lat. ,więc ten rynek nie jest mi potrzebny. 

oznacz moderatorów

Przyda-MiSie
#7 Wielbiciel

Ale dlaczego nie moga dac Licytacje do wyboru i wybrac ze ma byc tylko na rynku polskim. Czy tak ciezko jest cos takiego prostego skonfigurowac i dac sprzedawcom ta mozliwosc samej licytacji tylko na rynku polskim? Doja sprzedawcos rowno pobierajac 20-25% prowizji a nie potrafia takiej prostej opcji wprowadzic. Masakra po prostu.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Przyda-MiSie u mnie wszystko jest dostępne prawidłowo.

W jakiej kategorii wystawiasz? Proszę wyślij zrzuty ekranu z widocznymi parametrami?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Przyda-MiSie
#7 Wielbiciel

w kazdej kategorii nie mam opcji wybrac forme sprzedazy "Licytacja". Tej opcji po prostu nie ma.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Przyda-MiSie proszę wyślij zrzut ekranu z widoczną datą i godziną oraz oczywiście brakiem tej opcji. Zrzuty możesz wysłać na adres spolecznosc@allegro.pl

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Przyda-MiSie
#7 Wielbiciel

trzeba  stworzyc cennik dostawy tylko do Polski zeby licytacja jako opcja sie pokazala. Sami do tego w koncu doszlismy. Jesli ktos uzywa cennik Allegro Smart ze wszystkimi panstwami  PL, CZ, SK i HU  to opcji "Licytacja"  nie ma.  Powinien Pan to wiedziec i pisac sprzedawcom jak maja ten sam problem, jak my. Ciezko jest sie samemu domyslec, ze Allegro blokuje opcje Licytuj dla cennika dostawy do innych panstw rowniez. Masakra ze nie ma tej informacji nawert w formularzu "Wystaw Produkt" jako wskazowka. Widzielismy na stronach WWW ze mase sprzedawow sie nad tym glowi a na Allegro nikt nie wpadl jeszcze na to zeby to w koncu poprawic. 

oznacz moderatorów

Przyda-MiSie
#7 Wielbiciel

Dzien dobry, nasza cala mozliwosc sprzedawania na Allegro jest dostepna tylko w Sales Center. Jednakze nie ma u nas mozliwosci wystawienia  przedmiotu na Licytacje. W oknie "Wystaw produkt" nie ma opcji wyboru licytacji. I nigdzie nie mozemy znalezc tej opcji. Dlaczego?

oznacz moderatorów