anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głupota na allegro - formularz zwrotu

RED
#21 Demiurg#

Mamy kolejny przypadek na allegro, z katalogu - już nic nas nie może zaskoczyć - a tu jednak

Tym razem chodzi o formularz zwrotu i dane jakie ma wpisywać kupujący.

Jakby się zastanowić nie ma w nim adresu do odesłania produktu, jest tylko adres posiadacza rachunku bankowego (tak twierdzi kupujący)

Mamy właśnie przypadek kupującego, który zgłosił reklamację towaru z żądaniem wymiany towaru,

towar okazał się sprawny i został odesłany na adres z formularza zwrotu

kupujący robi nam awanturę, że nie jest to jego adres na odesłanie towaru, tylko adres jaki podał w banku

Ja nigdy pomimo ponad 24 letniej kariery na allegro nie robiłem zwrotu przez allegro więc się nie znam - proszę o poradę

Gdzie jest adres do zwrotu towaru kupującego na allegro przy reklamacji?

Często są przecież takie przypadki, że adres posiadacza konta allegro jest inny od odbiorcy i danych na fakturze

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ares_
#14 Krzewiciel#

@RED adres zwrotu zawsze ustalasz z klientem lub bierzesz z zamówienia. Nie dziwie się, że klient robi problem z tego powodu. U nas zawsze pracownik ma potwierdzić adres z klientem przed wysyłką paczki, telefon do klienta to minuta roboty a potrafi oszczędzić kłopotów w przyszłości i klient ma poczucie, że ktoś o niego dba i od razu dostaje informacje, że wysyłamy paczkę.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@RED  My w takich przypadkach albo pytamy kupującego o adres albo wysyłamy na adres wskazany w zamowieniu 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Nie dopisałem tego - kupujący jednak towar odebrał

@_Likos_ Kupujący nie odpowiedział na prośby o podanie adresu i nie udało się do niego dodzwonić

W myśl przepisów kupujący ma obowiązek podawać prawidłowe dane przy reklamacji - to nie jest problem sprzedawcy

Odesłanie reklamacji do paczkomatu na siłę - to nie jest odesłanie reklamacji do kupującego

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ośiwiejesz

oznacz moderatorów