anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie jest zwykła lista niewysłanych zamówień?

nikl
#14 Krzewiciel

Takie proste pytanie lamerskie. Interesuje mnie lista zamówień, których nie wysłałem, czyli nie zabrał ich kurier, nie włożyłem ich do paczkomatu, automatu, nie wydałem w odbiorze osobistym. Czyli takie zamówienia którymi muszę się właśnie zająć i nadać je. Żadne inne.

Fajny jest filtr "Wymaga numeru przesyłki". Brakuje mi filtru na paczki które mają numer, ale jeszcze nie pojechały. Ewentualnie filtr ukrywający paczki już nadane. Fajny byłby też filtr na paczki które są w drodze. Czyli ode mnie już wyszły, jadą lub siedzą w paczkomacie, ale nie zostały odebrane. Albo taki filtr na paczki które czekają na Kupującego aż je wyjmie z paczkomatu, najlepiej z alarmem że trzeba kogoś pogonić, albo że coś zbyt długo podróżuje. Ale to już rozmarzyłem się.

Wróćmy do najprostszej rzeczy - czyli zamówienia, które mają numer, ale nie wysłałem ich. Taki prosty filtr. W zasadzie te które dotarły mogłyby się robić szare na liście, bo po co skupiać uwagę na nich. Problemem jest też oszukiwanie Kupujących, że paczka nadana w paczkomacie w Matrixie Allegro nie jest nadana. To wiele komplikuje przy jakimś filtrowaniu, ustawianiu statusów, bo teoria nie zgadza się z rzeczywistością.

Macie ten cudowny Sales Center o którym nagrywacie sobie samo pochwalne filmy jakież to jest doskonałe narzędzie. Jeśli jestem ślepy, mam mgłę mózgową ze starości to przepraszam, pomóżcie to odszukać. Wydaje się to bardzo podstawową funkcjonalnością. Lista niewysłanych zamówień (ale nie Matrix - chodzi o fizycznie nie włożone do paczkomanu, nie nadane w punkcie). Moja ślepota jest wielka, bo ani z zamówieniach nie widzę takich filtrów ani w przesyłkach. 

W ogóle te wasze listy, menu i sposób podawania informacji jest strasznym bałaganem. Nie jest to w żaden sposób czytelne ani łatwe do ogarnięcia. Masa bezsensownego klikania, brak właściwych informacji pod ręką, brak czytelności, użycia kolorów, wszystko rozwleczone na sto ekranów i rozsypane w wielu miejscach. To nie jest właściwe centrum zarządzania znane z profesjonalnych programów handlowych. Zróbcie to od początku właściwie.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0