Dzień dobry,
klient zamówił kilka produktów w 4 oddzielnych zamówieniach. Prosi o wysyłkę dopiero po weekendzie. Gdzie zgłosić te zamówienia by nie stracić punktów za terminową wysyłkę.
pozdrawiam
@mixpromocji Możesz podać numery zamówień tutaj, ale dopiero wówczas gdy minie czas na wysłanie paczek. Konieczne będzie również przesłanie potwierdzenia (np. zrzutu ekranu), że klient prosił o opóźnienie przesyłki.
Ok. Dziękuję za odpowiedź, w piątek mija termin więc wtedy wyślę.
41e87d80-a6bd-11ef-91f2-35547025832b
94fb89f0-a6bc-11ef-9334-1b650ede151e
2ed3ce30-a6bc-11ef-8560-8b288aff8be4
61897bf0-a6bb-11ef-89fc-bf7df6a12ff0
powyżej 4 zamówienia gdzie klient poprosił o późniejszą wysyłkę
nat_not Proszę o wykluczenie tych zamówień z nieterminowych wysyłek.
@mixpromocji poprosiłam o wykluczenie tych zamówień z jakości Twojej sprzedaży.
Dzień dobry,
Mam ten sam "problem" klient poprosił o opóźnienie wysyłki zamówienia.
Czy przeczytałeś wyżej co Natalia napisała?
Możesz podać numery zamówień tutaj, ale dopiero wówczas gdy minie czas na wysłanie paczek. Konieczne będzie również przesłanie potwierdzenia (np. zrzutu ekranu), że klient prosił o opóźnienie przesyłki.
zamówienie nr: b891e2d0-0b4a-11f1-b1e4-5b6818ce7898
poniżej korespondencja od klienta

Odpisz kupującemu, że Allegro wie od niego lepiej, kiedy ten ma dostać zamówiony przedmiot i musi wysłać tak jak Allegro to obliczyło. Allegro robi to dla jego dobra.
Twój komentarz nic nie wnosi do tematu i tylko może wprowadzać innych w błąd. Zasady w takich sytuacjach zostały już wyżej jasno opisane przez Natalię - jeśli kupujący prosi o opóźnienie wysyłki i jest na to potwierdzenie, zamówienie można zgłosić do wykluczenia z jakości sprzedaży.
Zamiast ironii warto najpierw zapoznać się z zasadami i odpowiedziami w wątku, żeby nie dezorientować innych forumowiczów.
I na tym polega cały chory system karania sprzedawców.
1. Kupujący zamawia towar - w informacjach pisze, żeby wysłać za 3-4 dni, bo go nie będzie.
2. Kupujący kupuje towaru (u mnie części agd) - widzę, że źle sobie dobrał, usiłuję się z nim skontaktować przez 2 dni. Jest ok. - kupujący jest zadowolony, że właściwie dobrałem towar i się z nim skontaktowałem w tej sprawie.
A co mam za to od Allegro? - tylko kary.