Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie chciałam poinformować iż w ostatnim czasie giną paczki wysyłane przez InPost w tym miesiącu to 2 moja przesyłka która zaginęła i InPost nie wie co się z nimi stało
@edith0412 w tej sprawie skontaktuj się z firmą Inpost.
Wiadomo, że z INPOST, ale dobrze, że ktoś zwraca na to uwagę, bo nam również w zeszłym tygodniu zaginęła przesyłka nadana przez PACZKOMATY INPOST.
Ja również mam problem w ostatnim czasie z znikającymi paczkami InPost.
Allegro powinno skontaktować się z InPost ponieważ umowy są zawarte pomiędzy tymi firmami a my tylko "dopięci" do niej.
@edith0412 @pronac @segregator_com 80 % tych paczek znajdzie się po tygodniu dwóch na sortowni lub oddziale, mają bajzel, są zawaleni, nie wyrabiają się 😞
dzisiaj odbierałem od nich przesyłkę z samochodu i była kolejka ludzi, paczkomat pełny.
Za ostatni miesiąc mamy 2 paczki zaginione. Do tej pory za kilka lat - zagineła nam tylko jedna. Podejrzewam, że jednak nie dają rady z ilością przesyłek. Składamy reklamację i czekamy 30 dni..... Nie widzę innego rozwiązania.
Mnie się to jeszcze nie przytafiło. Teraz mamy gorący okres i w dobie koronawirusa ludzie więcej zamawiają. Sądzę, że się po prostu nie wyrabiają.
Ja też złożyłam reklamację, czekam na odpowiedź. Kontakt z InPost to jakaś porażka, Infolinia informuje o złożonej interwencji, z której i tak nic nie wynika. Przesyłki jak nie było, tak nie ma. Wreszcie poinformowano mnie że "ktoś" z firmy się ze mną skontaktuje i wyjaśni sytuację, cóż... nadal czekam, od tygodnia.
Potwierdzam, kontakt z infolinią InPost to farsa. Chciałam zwrócić reklamowaną przesyłkę i miałam kod zwrotu. Nadałam ją, a pracownik do zajętej skrytki z moją przesyłką włożył przesyłkę do odbioru. Adresat oddał mi ją, lecz ja nie mogłam jej ponownie nadać, bo kod był nieważny. Obiecywali pomóc. Większej skrytki nie chcieli mi otworzyć, bo nie ten gabaryt. Na końcu sugerowali mi udać się do innego paczkomatu. Odmówiłam. Jeszcze takiego cyrku nie miałam, natomiast przesyłka mi, odpukać nie zaginęła.
To nic nie da, bo tu chodzi o zwroty, przychodzi tylko kurier i tylko je zostawia Inpost sam odhacza, ze jest dostarczona, a wiele nie jest, przy obrocie ok 500 paczek dziennie, gdzie jest ok 30 zwrotów dziennie, to tak ginie 1 paczka na tydzień., niektóre się odnajdują nawet po roku, większośc przepada bezpowrotnie. Reklamacja nic nie daje, prócz tego ze kurier krzywo patrzy, ze się na niego "donosi".
Paczka została nadana miesiąc temu ....
I jak znalazly się wasze paczki albo dostaliscie zwrot pieniędzy wartości zgłoszonej?
Bo moja też zagineła
Towar zamowiony przez allegro pay w skrytce po wbiciu pin w paczkomacie otworzyla mi sie skrytka i nie bylo towaru dzwonilem na infolinie inpost po 48 h stwierdziki ze paczki w paczkomacie brak, zlozylem reklamacje 30 dni maja na odezw pytanie moje brzmi czy i w jakiej wysokosci moge wystapic o odszkodowanie i co ze splata tegoz artykulu tj buty na raty
@pawel274 Próbowałeś zgłosić przy odbiorze w panelu paczkomatu? Ponoć tam jest jakaś możliwość zgłaszania na miejscu.
Jeśli jesteś odbiorcą przesyłki powinieneś złożyć tylko reklamacje do inpostu i zrzec się praw do reklamacji przekazując jej prawa temu co wysyłał przesyłkę, czyli sprzedawcy (sprzedawca powinien przekazać allegro bo im płaci za usługi kurierskie), wysyłający jest zobowiązany do załatwienia spraw reklamacyjnych gdyż przesyłka była jego własnością do czasu jej odbioru przez Ciebie, czyli to nie nastąpiło a Ty jako będący świadkiem tego faktu i tego że paczki nie było, byłeś obligowany do zgłoszenia tego faktu i reklamowanie.
@rafnowicki1, widzę, że kontaktowałeś się z nami mejlowo w tej sprawie i udało się ją rozwiązać. Mam nadzieję, że zwroty, o których dodatkowo wspomniałeś, również się odnajdą.
@edith0412 Mnie się to jeszcze, odpukać nie przytrafiło, a większość rzeczy zamawiam właśnie do paczkomatu. Bardzo mi przykro 😔
Jest taka opcja przy nadaniu przesyłki w paczkomacie, która pojawia się zaraz po zamknięciu skrytki: ANULUJ. Jeżeli nie naciśniecie przycisku, że: "przesyłka jest już w skrytce" i tak zostawicie, to każdy stojący pod paczkomatem może ANULOWAĆ i zabrać sobie waszą paczkę.Trzeba na to zwracać szczególną uwagę.
@CHECINIAKI To prawda, ale przy paczkomatach są kamery, więc nie wiem czy takie zdarzenie @InPost rejestruje i coś z tym robi? Byłam świadkiem opisanej przez Ciebie sytuacji, tyle, że dokończyłam proces nadawania za spieszącą się osobę, a następnie odebrałam swoją przesyłkę ☺️