Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim. 02.04.2024 została ściągnięta korekta prowizji w wysokości 3006zł. Prosiłem o weryfikację co było tego powodem. Po jakimś czasie otrzymałem rozpiskę z naliczeniem prowizji. Okazało się, że w ciągu 30min system naliczył błędne prowizję w wysokości ok 5200zł na moją niekorzyść. Sprawa trwa 5 tygodni a ja za każdym razem zostaję bez odpowiedzi. Posiadałem wtedy bonus na start- prowizję 10000zł brutto. Czy ktoś z Was sprzedawców miał kiedyś podobną sytuację? Złożyłem również reklamacje, lecz z racji tego, że nie jestem konsumentem to sprawa może trwać w nieskończoność. Jestem bardzo zaniepokojony tym faktem, ponieważ obiecywano mi już 3 tygodnie temu, że sprawa będzie rozwiązana na dniach. Aktualnie ponad tydzień nikt się do mnie nie odzywa i nie wiem co robić. Prawnik radzi zgłosić cyber kradzież i wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty ale jeżeli współpracuję z allegro to nie chciałbym posuwać się do tych dwóch spraw. Może ktoś z Was podzieli się doświadczeniem? Sytuacja nadomiar stresująca tym bardziej, że sprzedaje na koncie firmowym od marca, więc kwota ta nie jest dla mnie znikoma. Z góry dziękuje Wam za zainteresowanie i jakąkolwiek informację. Pozdrawiam! - Sprawę weryfikuje dział ekspercki, analitycy od programu powitalnego.
@sklepowyeden prawnik ci dobrze radzi bez przedsądowego wezwania to se mogą procedować do świętego nigdy, a tak jakiś bacik nad zadem będą mieli. Zgłoszenie przestępstwa owszem po niezastosowaniu się do terminu z żądania z pisma przedsądowego oraz do treści żądania anulowania niesłusznie naliczonych opłat.
Właśnie 3100 zł naliczyli opłat dodatkowych a do tego nie wykorzystałem 10tys prowizji tylko niecałe 8 tysięcy a jednak takową promocję otrzymałem w umowie z regulaminem przejścia na konto firmowe Allegro. Chciałem jednak załatwić to polubownie i wręcz proszę konsultantów o jakąkolwiek odpowiedź ale nic z tego.
@sklepowyeden czyli dokładnie to dostałeś rachunek na te 3100zł ze swojej kiesy? czy ci potrącili z tych 10tys?
Dokładnie 3106 zł ściągnęli z tytułu korekty z moich pieniędzy. A pozostałe 2000 tys zostało mi do wykorzystania w ramach programu powitalnego z tych 10 tysięcy. Właśnie też tak sugerował, żeby był to polecony z potwierdzeniem odbioru.
@sklepowyeden wyślij przez prawnika pismo przedsądowe koniecznie poleconym listem za potwierdzeniem odbioru pisemnym na adres firmowy allegro bo kiedyś ktoś im przesłał zwykłym poleconym to odesłali bez otwierania więc będziesz miał podkładkę pod właściwy pozew