Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Próbuję zaimportować CSV z ofertami, jednakże dostaję błąd przy każdej ofercie "Ilość pikseli w obrazie jest zbyt duża". Oryginalne obrazy owszem, były wielkie (nawet >6000 pikseli), jednakże dokonałem zmniejszenia wszystkich w Photoshopie, wrzuciłem na serwer i linki w CSV na pewno wskazują na mniejsze pliki - a komunikat nadal taki sam. Próbowałem z wielkościami 2560px (taką znalazłem jako max dla Allegro), później 2200px a nazwę 2000px, ale ciągle to samo. Co może być przyczyną?
@1000Hz_pl sprawdzałeś z poziomu systemu czy na pewno zdjęcie ma taki rozmiar jaki chciałeś uzyskać? W jakim formacie zapisujesz zdjęcia?
Co masz na myśli "z poziomu systemu"? W Photoshopie ładuję zdjęcie i w jego rozmiarach mam np. 1467 x 2000px.
W allegro próbując ręcznie załadować zdjęcie (nie przez CSV) ono też się ładuje bez problemu (ale jak czytałem, to poprzez przeglądarkę działa skalowanie nawet z większych obrazów, a tylko CSV i API ma ograniczenie).
Format jpg.
Przykład takiego zdjęcia (tu akurat w ustawieniu max 2500px): https://vmp.com.pl/hurt/allegro/2025_03_29_17_47_28_9b096034057b7ade29e07b78a78f97d1.jpg
Cześć @1000Hz_pl, zrób proszę zrzut całego ekranu z komunikatem który otrzymujesz, widocznym paskiem adresowym, datą oraz godziną. Dodatkowo załącz plik CSV który próbujesz zaimportować i prześlij obie rzeczy na adres mailowy spolecznosc@allegro.com
Zweryfikujemy tą sprawę. Dziękuje.
Kwestia rozwiązana dzięki bezpośredniemu kontaktowi ze specjalistami Allegro. Problem był jednak w moim pliku, ale nie w polu Zdjęcia, w polu Opis - tutaj był odnośnik do zbyt dużego zdjęcia. Niestety komunikat w raporcie CSV jest zbyt lakoniczny, aby to łatwo stwierdzić (gdy mowa o zdjęciach, to automatycznie kombinuje się ze zdjęciami z kolumny Zdjęcia). Propozycja zmiany: proponuję wskazywać, gdzie znajduje się plik, którego ilość pikseli jest za duża (pole Zdjęcia lub pole Opisu) i/lub nazwę takiego pliku - dzięki temu łatwiej znaleźć w szczególności w dużym imporcie - gdzie jest problem.