anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Import ofert z własnego pliku CSV

MAMY ROZWIĄZANIE!
bagarozy
#8 Zapaleniec#

Czy ktoś z Państwa korzysta z importu ofert z własnego pliku csv  (nie z szablonu allegro, opcja 3 na liście wyboru). 

Założenie jest takie, że można zaimportować oferty z pliku csv który musi zawierać minimum: EAN i ilość oraz produkty muszą istnieć w katalogu serwisu.

Dlaczego mimo prawidłowo ustawionego kodowania, nagłówków itd. (testowane w różnych programach, zweryfikowana poprawność kodowania) system wyrzuca cały czas komunikat: Niepoprawne kodowanie.

Zaznaczam, że importowałem setki różnych plików csv i wiem na czym polega kodowanie i import tego typu plików w wielu różnych systemach. Zadawałem już kilkakrotnie pytanie otrzymując odpowiedź od konsultantów, że skontaktują się z zespołem programistów. 

Czy ktoś z Państwa korzysta z tej funkcjonalności?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bagarozy czy możesz podesłać plik, który próbujesz wgrać na adres spolecznosc@allegro.pl? W treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
bagarozy
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za odpowiedź. Plik przesłałem, nazwa kolumn zgodne z tym co oczekuje system (na zrzucie). Kodowanie i separatory również. zrzutimport.jpg

oznacz moderatorów
bagarozy
#8 Zapaleniec#

Właśnie mi się udało 🙂 Widzę, że przy tym imporcie jest małe zamieszanie w zwracanej informacji błędu i pomocy z nazewnictwem kolumn. Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcie.

oznacz moderatorów