Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Klient ponad rok temu zakupił namiot
po rozpakowaniu przed urlopem okazało się ,ze ma mocno zmurszałe okienka z tworzywa
Zażądał 500zł rabatu
wysłałem zapytanie do producenta i odrzucił żądanie klienta
z powodu nieprawidłowego przechowywania przez zimę
prawdopodobnie spakował mokry namiot i w następstwie doszło do uszkodzeń okienek
Pomyślałem ,ze zwrócę z własnej kieszenie
A ,ze urlop się kończył to klient stwierdził że już nie chce rabatu a chce nowy namiot
w między czasie zrobiłem przelew ,który jest u niego w dyskusji allegro wypowiedziało się ,ze ja spełniłem jego oczekiwania zatem sprawa zamknieta
co zrobił ? zamknął dyskusję i otworzył nową ,ale tym razem chce wymiany lub naprawy
500zł jest u niego ,a allegro w dyskusji napisało ,ze skoro jest to drugi problem to teraz musze wydac decyzję w ciągu 14 dni, ani słowa o przelewie ,który facet ma u siebie
Mam również na swój koszt odebrać namiot i wymienić lub naprawić
czy to jest normalne??
czy tutaj liczy się tylko kupujący w ciągu 1 min zamyka dyskusję bo problem jest rozwiązany ma swoje 5 stówek
i otwiera nową chcąc naprawy
pomóżcie proszę @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Odpisz że nie można 2x reklamować tej samej rzeczy z tego samego powodu i reklamacje odrzucasz bo już dostał rekompensatę 500zł
Tak mi odpisał:
Proszę żeby zastosował się Pan do wytycznych allegro. Proszę o to żeby w dyskusji zapytał się Pan allegro czy jest taka konieczność żebym zwrócił 500 zl zanim uzgodnimy kwestię związaną z przesyłką i kurierem. Moim zdaniem są to dwie niezależne kwestie.
@MAR-POK72 jeżeli kupujący zgłosił nową reklamację to powinieneś wydać decyzję. Jeżeli zgłasza reklamację z tego samego powodu jak najbardziej możesz odnieść się do tego i poinformować, że ta reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i zostało uwzględnione roszczenie klienta - częściowy zwrot środków w wysokości 500 zł. W związku z tym odrzucasz drugą reklamację.
Proszę żeby zastosował się Pan do wytycznych allegro. Proszę o to żeby w dyskusji zapytał się Pan allegro czy jest taka konieczność żebym zwrócił 500 zl zanim uzgodnimy kwestię związaną z przesyłką i kurierem. Moim zdaniem są to dwie niezależne kwestie.
tak mi właśnie odpisał w dyskusji
rece mi opadają
@MAR-POK72 ale już Ci @Syrena_zT napisała. Dokładnie to co ja bym zrobił.
Napisz kleintowi że zgłaszany problem został rozwiązany w dniu ... ( data uznania pierwszej reklamacji) poprzez częsciowy zwrot środków ( 500zł). Ponieważ klient zgłasza dokładnie ten sam problem za który już została wypłacona rekompenata reklamacje odrzucasz w całości bez konieczności odsyłanie produktu na odstawie posiadanych już informacji.
ja bym tak własnie zrobił