Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący dokonał zakupu mojej oferty, zapłaci, zgłosił zwrot i wystawił negatywa. W opisie komentarza zaznaczył: nieterminowa dostawa, opóźniony zwrot pieniędzy, nieterminowa dostawa?! Jak walczyć z takimi ludźmi ? Allegro nie broni dobrego imienia sprzedających ? Jak się bronić ? Mam status super sprzedawcy… dramat
@BimmerTEC podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy komentarz.
d0f31290-7d97-11f0-bd44-2bf72c7acc76
Poza allegro pozwem z art 212 kk o zniesławienie dobrego imienia firmy i duże odszkodowanie.
@BimmerTEC już odpowiadam, my możemy wykluczać komentarze negatywne, gdy jedynym co zostało poruszone w treści to kwestia nieterminowej dostawy, a nadałeś przesyłkę w terminie.
Najważniejszym tutaj jest to, żeby komentarz dotyczył tylko dostawy.
W tym komentarzu oprócz kafelka "Nieterminowa dostawa", pojawił się również:
Fakt jednak tych kafelków oznacza, że klient ma zarzuty również do kontaktu z Tobą, a to dyskwalifikuje komentarz z możliwego wykluczena.
Czy zwrot środków w ciągu 24 godzin to opóźniony zwrot ? Czy odpowiadanie na 4 spory założone jeden po drugim i zakończone przez obsługę allegro tonbrak odpowiedzi? 4 dni odpisuje jakiemuś pajacowi po to by dostać negatywa za transakcje do której nie doszło, co na to obsługa allegro ? NIC! To ja płacę wam kilka tysięcy miesięcznie, ale macie to głęboko w tyle.
sprawdzicie sobie w jakim czasie odpowiadam temu klientowi w sporach jak i w komunikatorze allegro, maksymalnie 1h i tak przez 4 dni z rzędu, ktoś weryfikuje te brednie ?
@BimmerTEC skonsultowałem to i niestety nie możemy wykluczyć tego komentarza.
Czyli kupujący może kłamać w opinii w sprawach które możecie zweryfikować niemalże natychmiast, ale nic z tym nie możecie zrobić. Ok, wydaje mi się że macie tam u Was specjalny dział odpowiedzialny za uprzykrzanie życia sprzedawcom…
@BimmerTEC, oceny i komentarze służą do subiektywnej oceny całości transakcji, na każdym jej etapie. Grzesiek wskazał już dokładne uzasadnienie naszej decyzji.
Subiektywna opinia całości transakcji do której nie doszło, ma to sens.
Jak kupujący może wystawiać opinię do transakcji z której zrezygnował ?
@BimmerTEC, kupujący może ocenić całą transakcję, niezależnie od jej rezultatu (np. zwrotu towaru). Nie dotyczy to anulowania zamówienia - wtedy klient nie ma możliwości oceny transakcji.
W takim razie dlaczego w tej sytuacji klient mógł wystawić opinię ? Zrezygnował z zakupu, nie wysłałem produktu
@BimmerTEC, zamówienie nie zostało anulowane - dlatego klient miał możliwość wystawienia oceny. Ten zakup został zwrócony, klient zgłosił odstąpienie od umowy przez formularz.
@BimmerTEC Bo klient nie użył funkcjonalności "anuluj zakup".
Klient zrezygnował z zakupu przed wysylka, więc go nie zwrócił tylko zrezygnował z zakupu! Zwrocic mozna cos co się ma w posiadaniu
@BimmerTEC ja bym zebrał dowody i jak poradził @az1rael najpierw przed sądowe a potem sądowe.
Wystarczy, że klient napisze w komentarzu do negatywnej oceny „brak kontaktu” mimo perfekcyjnej i szybkiej dostawy towaru bez zastrzeżeń
to nie Klienci tylko typowi Janusze - jakich masa - nic nie poradzisz - jedyne co by nam sie przydało - to sciepka na pomoc prawną która zajmowała by się takimi sprawami za dobrą stawkę - jak jeden z drugim januszem pofatygowaliby się do sądu z art. 212 - to by kolejny dwa razy pomyślał przed wystawieniem takiego negatywu ( z dup...y ) Może jakaś kancelaria chce szerzyć takie usługi dla sprzedajacych ?