anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak allegro liczy czas wysylki

artur8225-a1
#12 Orędownik

Dzień dobry jak allegro liczy czas wysyłki.Mam ustawione wysyłka w 2 dni.W rzeczywistości wygląda to inaczej np.ktos kupuje wtorek 23.55  a czas wysyłki mam do środa 23.59 dla mnie to jest 1 dzień a dla jasności 1 dzień i 4 minuty.Niestety allegro liczy te 4 min jak dobę.Z ciekawości zapytam wszystkim jest tak naliczony czas czy u mnie jest jakiś błąd.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

diegoaragon
#11 Animator

@artur8225-a1 

przy deklaracji 2 dni, to zakup opłacony np.:

poniedziałek powinien wyruszyć w drogę w środę (wtorek pierwszy dzień po zakupie, środa drugi dzień po zakupie) i we czwartek u klienta;

wtorek powinien wyruszyć w drogę we czwartek (środa pierwszy dzień po zakupie, czwartek drugi dzień po zakupie) i w piątek u klienta 

itd..

--

przy deklaracji 1 dzień, to zakup opłacony np.:

poniedziałek powinien wyruszyć w drogę we wtorek i w środę u klienta;

wtorek powinien wyruszyć w drogę w środę i we czwartek u klienta 

itd..

---

Kinga

ps. pobierz sobie raport skuteczności wysyłki i porównaj datę deklaracji kolumna "F" z datą wysyłki "L".

oznacz moderatorów

SeasonaSales
#9 Pomysłodawca

Możesz też sobie skorzystać z tej opcji dla przesyłek z czasem dostawy 2-3 dni. Wtedy będzie Ci naliczać czas tak jak chcesz. Przy ustawionej tej opcji i wysyłce 2 dni, przy zamówieniu złożonym w poniedziałek nawet o 1:00 w nocy, będziesz miał czas na wysyłkę do środy do 23:59.

https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/od-dzis-mozesz-skorzystac-z-opcji-wylacz-dostawy-szybsze-niz-mo...

Jedyny problem, że ta opcja działa tylko 10 dni, ale możesz sobie co 10 dni ją odnawiać, tylko musisz o tym nie zapominać. 😉 

oznacz moderatorów