Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Sprzedaję na allegro zabawki i akcesoria dla zwierząt. Każdy z produktów zawijamy w folię bąbelkową i pakujemy w odpowiednio większy kartonik, tak żeby nawet jeśli coś się zgniecie to żeby produkt nie oberwał
W drodze mam kilka nowych produktów, więc żeby nie czekać kupiłem identyczne od konkurencji żeby pomału przygotowywać zdjęcia do aukcji. Przyszły mi 3 przesyłki z 3 różnych firm a tam:
- jedna przesyłka gdzie opakowanie z produktem jest zawinięte poprostu w stretch - przyszło uszkodzone
- 2 przesyłki w formie kopert bąbelkowych i po prostu włożone produkty - również opakowania uszkodzone - jeden przedmiot raczej ze zwrotów
we wszystkich 3 przypadkach brak na opakowaniu naklejek ani żadnej informacji o importerze dystrybutorze - no po prostu jak konto znika z allegro to nawet nie wiadomo gdzie to reklamować
brak również jakiejkolwiek instrukcji obsługi.
i tak się zastanawiam czy to oni idą na łatwiznę, czy ja za bardzo się do tego przykładam generując niepotrzebne koszta i serio to jest norma na allegro? Zakupy z polskich firm, a nie od żadnych chińskich tworów.
pozdrawiam wszystkich Allegrowiczów 🙂
Jak kupujesz od chińczyka to nie oczekuj dobrej jakości towaru w bezpiecznym opakowaniu.
napisałem że zakupy od polskich firm.
@biuropablojdg Napisałeś że konta firm znikają po złożeniu zamówienia to może wskazywać że robisz zakupy od firm bez tradycji i renomy za to z niskimi cenami a to nie wróży nic dobrego . Wiele firm w kraju też sprzedaje takie produkty a reklamacje i zwroty trzeba robić do dystrybutora gdzieś w Chinach.
tego nie napisałem. napisałem że ze względu na brak informacji na opakowaniu o importerze (co jest złamaniem prawa i wole nie myśleć jak to w ogóle przechodzi odprawę celną) w przypadku kiedy konto zostanie zamknięte nie ma śladu (poza fakturą zakupu) i żadnego namiaru gdzie to reklamować. Pytanie było skierowane do innych sprzedawców i jak przykładają się do tematu pakowania paczek
Biorąc pod uwagę o informacje o firmach dostawczych tu na forum i nie tylko to trzeba się starać dobrze zabezpieczyć towar przed dostawą zwłaszcza jak to jest coś delikatnego i łatwo ulegającemu uszkodzeniu . Sami osobiście takie przedmioty pakujemy w kartony z grubej i nie ulegającej wgniataniu tektury lub innego tworzywa ,które często posiadamy z odzysku. Dodatkowo dużo różnych wypełniaczy w zależności od potrzeb ,bąbelki . Jak dotąd tylko w jednym przypadku mieliśmy zgłoszenie od klienta że paczka została uszkodzona. Przy zakupie towarów które sprzedajemy nie ponosimy ryzyka że coś przyjdzie zniszczone bo sami kupujemy tylko bezpośrednio i sami sobie dowozimy towar.