Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
od lutego 2024roku mam zablokowane konto -bezpodstawnie , bo nic nie jestem winien ALLEGRO ,nie toczy się żadna dyskusja na mój temat . wielokrotnie rozmawiałem przez telefon z pomocy ALLEGRO za każdym razem była deklaracja pomocy -i nic konto nadal jest blokowane . na meile nie ma odpowiedzi od lutego2024roku do dziś to jakaś kara czy teraz ALLEGRO tak traktuje wieloletniego allegrowicza - to standart czy niekompetencja obsługi. ps. ile trzeba czekać na odpowiedz e-mail
@hrabiamirek Twoje konto zostało dziś odblokowane, więc sprawa rozwiązana.
TO KŁAMSTWO sprzedaż nadal jest zablokowana . po mimo kolejnyh telefonów a potem już tylko meili i odpowiedzi że niby konto jest wolne od blokad , to konto sprzedaży nadal jest ZABLOKOWANE JEST KOMUNIKAT ŻE KONTO JEST ZABLOKOWANE I ŻEBY WPŁACAĆ JAKIEŚ OPŁATY tylko że ja w rozliczeniach z ALLEGRO mam 0.00 do rozliczenia czytając skargi innych widzę że nie tylko ja mam takie problemy
@hrabiamirek na Twoje konto nałozyliśmy dwie blokady, jedna o której pisała Ola została już zdjęta, natomiast druga - blokada finansowa, o której piszesz, dotyczy tego, że nie przekazałeś nam danych wymaganych w związku z dyrektywą unijną DAC7.
W tym artykule znajdziesz szczegółowe informacje na jej temat.
Dane możesz uzupełnić w Formularzu danych DAC7, w zakładce Dane DAC7. Blokady zdejmiemy, gdy uzupełnisz dane.
DZIĘKI ALE COŚTU NIE TAK , TO PO 4LATACH WSPÓŁPRACY I BEZ ZAWIADOMIENIA WYŁĄCZAM KONTO I CISZA - UZUPEŁNIŁEM DANE I CZEKAM NA OTWARCIE KONTA
DZIĘKI TERAZ TO BYŁA BŁYSKAWICZNA REAKCJA - NA TO CZEKAŁEM - POZDRAWIAM
@hrabiamirek dziękuję za potwierdzenie, że już wszystko działa 🙂
Przepisy polskiej ustawy, wdrażającej unijną dyrektywę DAC7, weszły w życie 1 lipca 2024. Dlatego wcześniej, uzupełnienie tych danych nie było wymagane.
Pozdrawiam i miłego dnia!