anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak dodać produkt o oznaczeniu "nowy" w częściach rowerowych w kategorii zabytkowe ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Witam,

mniej więcej od sierpnia nie mam możliwości dodawania produktów o oznaczeniu NOWY w częściach rowerowych w podkategorii zabytkowe. Doprecyzowując chodzi o części z lat 1960-1989 które są fabrycznie nowe, oryginalnie zapakowane i nigdy nie używane ani montowane, tzw. NOS. Takie części sprzedajemy od kilku lat i nigdy nie było z tym problemu a teraz mało tego że nowej oferty nie mogę dodać to wznowić już istniejącej także nie mogę. Za każdym razem pokazuje mi komunikat " w tej kategorii nie dodasz nowego produktu" co jest bez sensu gdyż stare (nowe) części nie mają ani ean ani kodów producenta etc.

Proszę o pomoc gdyż allegro twierdzi cały czas (3 tygodnie wymieniania korespondencji oraz zamawianych rozmów) iż bez problemu powinieniem dodać nowy produkt jeśli w produktyzacji takowego nie ma. 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nowa część zabytkowa - oksymoron

oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Też ale i realny produkt, przykład- jak ludzie posiadają nowe maluchy(fiat 126p) to nie są one zabytkowe ?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tylko że ile realnie znajdziesz nowych części fabrycznych do zabytkowych aut? Raczej bym mówił o zamiennikach produkowanych wg specyfikacji 

oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Nie wiem jakie to ma znaczenie dla zapytania ale przez grzeczność odpowiem, nie działamy w branży samochodowej a rowerowej (samochód był dla przykładu) i takich części mamy obecnie na magazynie ponad 1000 szt. i nie mówimy tutaj o zamiennikach a realnych produktach z lat od 1960 do 1989 roku.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@dlbikes1 jakiej dokładnie kategorii to dotyczy? 
Chodzi o podkategorię z Design i Antyki - Zabytki techniki?
W tej kategorii rzeczywiście do wyboru nie ma stanu "Nowy", można wybrać "Nie wymaga renowacji" i nie powinno to uniemożliwić wystawienia oferty, czy stworzenia produktu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Nie, dotyczy to kategorii części rowerowe > zabytkowe

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@dlbikes1 można w tej kategorii wybrać stan: Nowy. 

la_nika_0-1757611973714.png
Czy u Ciebie formularz wystawiania oferty wygląda inaczej? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Dokładnie tak samo, jednakże nie mogę przejść dalej gdyż blokuje mnie produktyzacja, części takowych w niej nie ma a dodać jako nowy produkt nie mogę, a najciekawsze że nawet nie mogę wznowić produktów które były juz dodane, pokazuje się bład - w tej kategorii samodzielnie nie dodasz nowych produktów. A wg konsultantów allegro nie powinien występować taki problem gdyż bez problemu powinienem dodać nowe produkty.

oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

A najlepsze jest to że jeżeli dodaje produkt o oznaczeniu stan: używany etc (każdy stan poza nowy) dodaje się bez problemu i bez przyporządkowania do produktyzacji, jako zupełnie nowy produkt.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@dlbikes1 rozumiem widzę, że wyjaśniasz to z nami w korespondencji e-mailowej, dopytuję dodatkowo, dlaczego nie można dodać nowych produktów w kategorii. 
Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Bardzo dziękuję za pomoc, gdyż jest to dla mnie duży problem bo znaczna część towaru nie może zostać dodana.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@dlbikes1 nie mam niestety jeszcze rozwiązania, ale daję znać, że jesteśmy blisko. Jednak najprawdopodobniej dopiero po weekendzie otrzymam dalsze informacje w tej sprawie, więc muszę Cię jeszcze poprosić o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
dlbikes1
#7 Wielbiciel

Dziękuję za informację, w takim razie czekam.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@dlbikes1 spróbuj proszę teraz wystawić ofertę w tej kategorii, dodanie nowego produktu powinno być już możliwe. 
Natomiast dla ofert, które podałeś jako przykład , w których oferujesz np. Nowa Niekompletna piasta koła, powinieneś wybrak stan zgodny z rzeczywistością, czyli Niepełny komplet. 
Inaczej pojawi się błąd dotyczący niezgodności parametru stan z opisem lub tytułem oferty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
dlbikes
#8 Zapaleniec

Bardzo dziękuję za pomoc, teraz jest okej.

oznacz moderatorów