Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
WItam, powiedzmy, że mam już podpisaną umowę z Allegro do wysyłania przesyłek przez pocztę polską.
Jak wygląda nadanie paczek? Czy osobiście trzeba jechać na pocztę polską i nadać paczki czy ewentualnie przyjeżdża kurier?
Jak wygląda również obsługa zamówień jak mam Baselinkera? Czy allegro podpina te wysyłki pod Baselinkera i będę mogła to zobaczyć w programie czy będę musiała specjalnie wchodzić na konto allegro i tam tego szukać?
Dziękuje z góry za pomoc
@3DUV-PL do tego służy narzędzie Wysyłam z Allegro, żeby z niego korzystać wystarczy mieć konto firmowe 🙂 Przez Wysyłam z Allegro przesyłki opłacone z góry nadasz bez podpisywania umowy własnej z przewoźnikiem. Koszty przesyłek doliczymy do rozliczeń z Allegro na Twoim koncie i zapłacisz za nie oraz za usługi dodatkowe na podstawie faktury od nas. A gdybyś miała podpisaną umowę z pocztą to możesz nadać przesyłki przez Elektronicznego nadawcę.
Żeby ją podpisać skorzystaj z tego formularza kontaktowego. Przedstawiciel Poczty Polskiej skontaktuje się z Tobą i przedstawi ofertę odpowiednią dla Twojego biznesu.
A Wysyłam z Allegro możesz zintegrować z Baselinkerem. Tutaj znajdziesz instrukcję jak to zrobić.
Bardzo polecam Ci korzystanie z kursów Akademii Allegro, żeby poznać narzędzia jakie oferujemy, by ułatwić prowadzenie biznesu na Allegro np. o Wysyłam z Allegro. W ramach Akademii możesz też zapisać się na webinary, sprawdź ich listę tutaj 🙂
W razie pytań, chętnie pomogę!
Pani nie odpowiadała na pytanie: "Jak wygląda nadanie paczek? Czy osobiście trzeba jechać na pocztę polską i nadać paczki"
Wiemy jak nadać ELEKTRONICZNIE ale jak konkretny nadać fizyczny paczka ? Trzeba iść tylko i wyłącznie do placówki pocztowej ?
Pewnie nikt nie chce jechać do placówki pocztowej i czekać w kolejce 🙂
Podjazd kuriera jest tylko dla tych co mają podpisaną umowę z PP i jest płatny. A jak masz umowę to masz też opiekuna, który wszystko wytłumaczy.
Nie masz umowy to dygujesz z pakami na pocztę. Są tam z reguły tzw nadania masowe i po prostu zostawiasz przesyłki nie czekając w kolejce.
Czyli drukuję etykietę nadawczą w Wysyłam z Allegro i po prostu zanoszę i pozostawiam przesyłkę u pani z okienka, przy czym nie opłacam jej na poczcie tylko koszty nadania rozliczam później z allegro.
Czy dobrze to zrozumiałem?
@BTGroup w skrócie tak
@BTGroup Bardzo dobrze i jest dokładnie tak jak napisałeś.
Tak. Pamiętaj tylko, żeby zaznaczyć właściwą placówkę Poczty do której zaniesiesz przesyłki, bo w innym urzędzie mogą Ci nie przyjąć (dane są drukowane na etykiecie)