anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak oceniacie usunięcie ocen gwiazdkowych od wczoraj?

AQUAFISH1
#11 Animator#

Zastanawiam się jak oceniać zmianę systemu ocen na zero-jedynkowy. Jak Wy do tego podchodzicie? Z jednej strony spoko, koniec sytuacji gdzie 4/5 to zła ocena. Z drugiej strony - czy to nie jest trochę ryzyko, że "trochę niezadowolony w 10%" klient wystawi negatywa, bo nie może w żaden sposób wyładować inaczej swojej frustracji np. za jednodniowe opóźnienie z wysyłką? Kurczę, sam nie wiem właściwie jak taką zmianę postrzegać - trudno przewidzieć skutki. Co Wy sądzicie?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

fox_paws
#16 Inspirator#

Jakim systemem ocen mamy ocenić zmiany w ocenach? Gwiazdkowym?

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

AQUAFISH1
#11 Animator#

Bardzo zabawne, po prostu pytam innych Sprzedających co sądzą o tej zmianie...

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

A czemu mają służyć teraz te oceny?

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

AQUAFISH1
#11 Animator#

Z czystej ciekawości jako sprzedawca, bo ja nie ogarnąłem, że taka zmiana zachodzi 😄

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@AQUAFISH1 Ruch był dobry z likwidacją gwiazdek, chociaż w ostatnim czasie gwiazdki nie miały wpływu na jakość sprzedaży, tak że na chwilę obecną nie ma to większego znaczenia.Pod komentarzem z łapką w górę i np. jedną gwiazdką nie miałeś możliwości umieszczenia odpowiedzi.Teraz jeżeli kupujący nie będzie zadowolony z transakcji, będzie musiał ocenić ją negatywnie.W przypadku komentarza negatywnego, dodałbym obowiązek umieszczenia opisu aby sprzedający miał do czego się odnieść.

oznacz moderatorów

AQUAFISH1
#11 Animator#

No właśnie o takie opinie pytam, czy teraz przypadkiem negatywy nie będą jeszcze gorsze. Bo w obecnej sytuacji jak ktoś dostał negatywa i np. 1/5 za obsługę a 5/5 za zgodność z opisem lub odwrotnie, to przynajmniej dawało jakieś sugestie co poszło nie tak. Teraz kupujący będą mogli rzucać tymi negatywami nawet za drobne przewinienia sprzedawcy. Nie wiem czy liczyłbym na rozsądek kupujących....

oznacz moderatorów