anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto odpowiada za przesyłkę udostępnianą przez Allegro. Allegro czy sprzedawca?

kristof461
#8 Zapaleniec#

Mam do Was pytanie kto odpowiada to odpowiada za przesyłkę udostępnianą przez Allegro. Allegro czy sprzedawca?

Wiemy nie od dziś że sprzedawca odpowiada za przesyłkę do momentu wydania jej kupującemu. Niezależnie od tego czy jest to dobry przepis czy nie jeśli ktoś zgłosi uszkodzenie przesyłki już po jej otrzymaniu to i tak wina spada na sprzedawcę który musi przepychać się z firmą kurierską. No ale właśnie. Przeczytałem już parę opinii że w momencie kiedy wybieramy przesyłkę Allegro to sprzedawca nie jest bezpośrednio nadawcą tylko robi to Allegro w imieniu sprzedawcy. I tu rodzi się pytanie. Czy klientowi cokolwiek to zmienia czy też nie? Z jednej strony uważam że nie bo przesyłka nadal do momentu jej wydania jest własnością sprzedawcy. No chyba że przenosi on własność na Allegro. Z drugiej jeśli czytać przepisy dokładnie słowo w słowo to podkreśla się tam nie tyle sprzedawcę a nadawcę. A w tym wypadku to faktycznie sprzedawca nie jest bezpośrednim nadawcą. 
Jestem ciekaw waszej opinii. 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Wedle regulaminu i, nazwijmy to, regulacji, nadawcą w tym wypadku jest Allegro i to ono odpowiada za to, co dzieje się z przesyłką.

oznacz moderatorów