Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeśli klient wyśle wiadomość na emial podany w informacji o sprzedającym (ten ukryty) vwgd8x9k83@allegromail.pl to nic do mnie nie dochodzi o klienci się denerwują.
Mam podany email w zakładce "moje konta email" allegro@helloprints.pl i na niego otrzymuję zamówienie i wszystkie inne wiadomości.
Jak wyślę sam z innego maila wiadomość na vwgd8x9k83@allegromail.pl to dostaję komunikat:
Tytuł: Temat:Wiadomość nie została dostarczona. Dodaj adres e-mail do Twojego konta
Treść:
Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładce Moje adresy e-mail. Nie mogliśmy jej więc dostarczyć.Jeśli prowadzisz korespondencję z dodatkowych adresów, dodaj je do powyższej zakładki i ponownie wyślij wiadomość.
Pozdrawiam,
@hellostudio ten "ukryty" e-mail jest inny dla każdego kupującego, na przykład dla mnie Twój e-mail wygląda tak suax72vez9@allegromail.pl więc każdy klient musi sobie sam go skopiować, jeśli chodzi o drugi przypadek, to normalne bo Allegro blokuje obce adresy e-mail
Co to znaczy blokuje inne adresy email? Klient wchodzi w informację o sprzedającym - kopiuje sobie ten ukryty email i wysyła do nas wiadomość która nie dochodzi. Nie sa świadomi że te maile nie dochodzą.
@hellostudio rozumiem, że próbnie wysłałeś e-mail na zamaskowany adres podany w Twoich ofertach. Aby sprawdzić, czy działa to poprawnie, powinieneś skopiować ten adres, ale będąc zalogowany na konto, do którego przypisany masz adres e-mail, z którego wyślesz tę wiadomość.
Ten zamaskowany adres łączy konkretne konto Allegro z konkretnym sprzedającym, więc jeśli zalogowany jesteś na koncie z przypisanym adresem e-mail np. xyz@gmail.com, a przy wysyłaniu wiadomość jesteś na skrzynce e-mail adresu np.123@gmail.com, to taka wiadomość nie dotrze.
To nie jest problem dla mnie - ja wysłałem tylko testowo do siebie.
Problem jest że dowolny klient który wejdzie na moją ofertę - kopiuje czy sobie ten email (czy też w inny sposób np. za pomocą klienta pocztowego) i chce do mnie wysłać wiadomość ale ona nigdy nie dochodzi. Ja ich nie otrzymuję. I ten problem chce naprawić - aby te wiadomości można było odczytać
@hellostudio a masz dodanego poprawnie bez spacji itp. allegro@helloprints.pl do zakładki Moje adresy e-mail. możesz też dodać innego na próbę ?
po drugie Twój zaszyfrowany mail sprzedawcy to k1sjwnm0la@allegromail.pl
@kostas11 ale tutaj trzeba dodać dodatkowy adres e-mail, jeżeli korzystasz w korespondencji z innego, niż główny
Mogę dodać inny ale to nic nie zmienia. Po wysłaniu wiadomości na ten "ukryty" email dostaję zwrotkę na ten właśnie jeden dodatkowy który sam wpisałem allegro@helloprints.pl
Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładce Moje adresy e-mail. Nie mogliśmy jej więc dostarczyć.
Jeśli prowadzisz korespondencję z dodatkowych adresów, dodaj je do powyższej zakładki i ponownie wyślij wiadomość.
To trochę zagwatwany temat, @KOGIEL_T Ci to wytłumaczył ale chyba nie zrozumiałeś.
Jeżeli ja jestem zalogowany (jako kupujący) na koncie allegro XXX i mam przypisany do nie go adres email YYY i wejdę sobie na Twoją ofertę, skopiuje te guiysagsui@allegromail.pl to muszę użyć poczty YYY, nie mogę tego adresu przesłać koleżance która korzysta a poczty ZZZ i tak dalej i tak dalej.
Każda osoba zalogowana ten Twój szyfrowany adres email widzi inny!!!
Zrozumiałem. Jeszcze raz powtarzam - wszystko mi jedno jaki zamaskowany email ktoś widzi. Chodzi o to że zwykły klient, nie mający wiedzy technicznej chce wysłać wiadomość na ten zamaskowany email i on do mnie nie dociera ani w zaden sposób nie mogę go odczytać.
@hellostudio jeśli prawidłowo kopiuje ten adres i pisze z odpowiedniego adresu e-mail, to ta wiadomość powinna do Ciebie dotrzeć, jeśli robi coś nie tak, otrzyma taki komunikat jak ten, który tu przytaczasz.
Czy możesz napisać skąd wiesz, że wiadomości do Ciebie nie dochodzą? Czy zgłaszali Ci to kupujący? Jeśli tak, to czy podawali Ci jakieś szczegółowe informacje na ten temat?
Po prostu dzwonią i piszą że wysłali wiadomość na email a później wrzucają zrzut ekranu z tym maskowanym mailem. Oczywiście że nie podawali żadnych szczegółowych informacji.
Jasne, dostanie zwrotkę na email że wiadomość nie została dostarczona.
Jeśli chcesz zrozumieć dlaczego tak jest, to chodzi o to aby klienci nie kontaktowali się z sprzedający z ogólnych powodów. Takie ogólne powody dla Allegro równa się sprzedaż po za marketem. Takie rzeczy są dla nich niedopuszczalne.
To rozumiem ale po co w takim razie podają nie działający email. Ludzie chcą dopytać o ofertę to wszystko. Nie dostają odpowiedzi zwrotnej i są niezadowoleni bo nie odpisujemy...
Ale w teorii email wysłany na ten maskowany email powinien dojść na email podany przez nas jako dodatkowy ?