Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jeśli klient wyśle wiadomość na emial podany w informacji o sprzedającym (ten ukryty) vwgd8x9k83@allegromail.pl to nic do mnie nie dochodzi o klienci się denerwują.
Mam podany email w zakładce "moje konta email" allegro@helloprints.pl i na niego otrzymuję zamówienie i wszystkie inne wiadomości.
Jak wyślę sam z innego maila wiadomość na vwgd8x9k83@allegromail.pl to dostaję komunikat:
Tytuł: Temat:Wiadomość nie została dostarczona. Dodaj adres e-mail do Twojego konta
Treść:
Do Twojego adresata/kontrahenta została wysłana wiadomość z adresu, który nie znajduje się w zakładce Moje adresy e-mail. Nie mogliśmy jej więc dostarczyć.Jeśli prowadzisz korespondencję z dodatkowych adresów, dodaj je do powyższej zakładki i ponownie wyślij wiadomość.
Pozdrawiam,
@hellostudio tak, to dlatego, że tak jak pisałam ten e-mail zadziała tylko jeśli napiszesz go z adresu e-mail przypisanego do konta, na którym byłeś zalogowany, gdy kopiowałeś e-mail. Jeśli sprawdzisz swój zamaskowany adres e-mail z konta zarejestrowanego na inny e-mail, ten adres również będzie inny, dlatego taka wiadomość nie przejdzie. To jest indywidualny zamaskowany adres e-mail, który łączy konkretne konto z konkretną ofertą.
@hellostudio No to Ci udowodniłem że nie ma problemu...
Ja nie chce żebyś mi udowadniał. To co mi piszecie nie jest jasne i oczywiste dla zwykłych ludzi ktorzy nie wiedzą że mają odpisywać z przypisanego konta tego z którego skopiowali email. Ludzie tego nie wiedza! Kopiuja email i odpisują np. ze swojej aktualnej poczcie na onecie czy gdzies tam.
@hellostudio Po pierwsze primo - nic na to nie poradzisz, nikt specjalnie dla Twoich klientów nie będzie wprowadzać żadnych zmian.
Po drugie primo - do kontaktu ze sprzedającym jest funkcja "zadaj pytanie" - szybko i prosto
Po trzecie primo - ultimo - otrzymałeś wyjaśnienie co i jak zrobić by emaile dochodziły i dowód na to że dochodzą.
Czyli temat wyczerpany.
Nie jest wyczerpany. Ja nie potrzeuje juz wyjaśnienia - juz rozumiem dlaczego nie działa.
Nie moi klienci tylko wszyscy korzystający z allegro.
Mogą korzystac z funkcji "Zadaj pytanie" ale nie każdy to robi- czesc chce wysłac email.
Ja nie mam możliwości tłumaczyć klientom jak wysyłac maile
@hellostudio musisz zrozumieć, że to nie jest żaden błąd, tylko celowe działanie Allegro w celu zablokowania wiadomości które mogą pochodzić od klientów nie zarejestrowanych na Allegro i nic z tym nie zrobisz