anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak opisać wkładkę gramofonową Audi-Technica do gramofonu Technics PROGRAM OCHRONY MAREK

ADTcaraudio
#8 Zapaleniec#

Mam problem z opisem i wystawieniem aukcji na której sprzedaję oryginalne wkładki gramofonowe firmy Audio-Technica stosowane w gramofonach różnych marek DENON , SONY , PIONEER , DUAL , Technics itp.

https://allegro.pl/oferta/igla-gramofonowa-audio-technica-atn-3600-13774601959

Podczas wystawiania pojawił sie komunikat:

Tytuł Twojej oferty lub jej dalszy opis może wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru, jego producenta lub marki i tym samym naruszać prawa firmy, która współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. W opisie Twoich ofert używasz zarejestrowanego słownego znaku towarowego w celu sprzedaży produktu innej marki (widocznej w sekcji ‘Parametry’).1600

Po kontakcie z obsługą Allegro okazało się  , że problemem jest użycie nazwy Technics - uczestniczącej w Programie Ochrony Marek przy sprzedaży wkładki Audio-Technica. Narusza to regulamin i prawa firmy oraz wprowadza w błąd. Po usunięciu nazwy Technics z opisu rzeczywiście dało sie aukcję wystawić. Co dziwne w opisie tej aukcji jest również marka Sony i Denon które też są uczestnikami tego programu ale nie powodują naruszenia regulaminu.

Dla wyjaśnienia dodam , że wkładki Audio-Technica są fabrycznie montowane w gramofonach innych marek ponieważ producenci typu DENON , SONY , PIONEER nie produkują wkładek tylko stosują wkładki najczęściej wyprodukowane przez firmę Audio-Technica. W przypadku firmy Technics chodzi o gramofony z lat 80 i 90 które już nie są produkowane.

Sytuacja jest analogiczna do zakupu wycieraczek np firmy Bosch do samochodu Audi A4. Wpisujemy wycieraczki Bosch do Audi A4 jest to logiczne i nie narusza regulaminu.Wpisując wkładka/igła Audio-Technica do gramofonu Technics naruszamy regulamin.

Proszę moderatorów o informację jak mam opisać wkładkę Audio-Technica pasującą i fabrycznie stosowaną w gramofonie Technics - nie używając w opisie aukcji słowa Technics lub Audio-Technica w celu wystawienia aukcji.     

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ADTcaraudio napisz proszę to pytanie bezpośrednio na adres  program.wop@allegro.pl - wówczas dostaniesz informacje od zespołu obsługującego Program Ochrony Marek. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ADTcaraudio
#8 Zapaleniec#

Dziękuję. Pytanie poszło - poczekam na odpowiedź i wrócę.

oznacz moderatorów

ADTcaraudio
#8 Zapaleniec#

Niestety cisza - brak reakcji. Cały czas dostaję informację , że jak widzę aukcje naruszające regulamin to mogę je zgłosić a pytanie dotyczyło jak prawidłowo wystawić moją aukcję z wszystkimi potrzebnymi informacjami odnośnie produktu nie naruszając regulaminu. Widzę , że to przerasta możliwości wszelkiej maści konsultantów Allegro bo taka odpowiedź wymaga logicznego myślenia a nie korzystania ze skryptów odpowiedzi.

oznacz moderatorów